SportNews.hr

prava sportska priča

Branko Laljak: Danas mi je rođendan, a ja sam najtužniji čovjek na svijetu nakon 93 godine klub ide u stečaj. Nije gotovo dok nije gotovo, još nada postoji!

 

Kako jednom reče naš dobar prijatelj "Nije gotovo dok nije gotovo" tako se dešava i s Interom Zaprešić. U posljednji trenutak odustali su poduzetnici koji su dogovorili kondicije pod kojim će uložiti u klub kako bi ga spasili od najcrnjeg scenarija. Temeljem njihovog odustajanja sve je spremno za otvaranje stečaja i gašenje kluba nakon 93 godine postojanja. U petak smo razgovarali s Brankom Laljkom, zvučao je optimistično, imao rješenje, a danas je sve propalo.

- Istina je, došli smo do zida, u posljednji trenutak naši "spasioci" su odustali, imali smo dogovorenu skupštinu na kojoj smo trebali ih uvesti u klub i tako razriješiti sve probleme. Nemamo drugog izlaza nego otvoriti stečaj, što bi značilo da se seniorska momčad gasi, a kako bi spasili omladinsku školu osnovati ćemo novu udrugu i mladež zadržati u sadašnjim natjecanjima. Danas mi je rođendan, a vjerujete najtužniji sam čovjek na svijetu, nakon 93 godina gasi se klub kojem sam dao cijeloga sebe, govori nam Branko Laljak.

Po svemu tome čini se da izlaza nema, ali eto nekim slučajem jučer dok smo bili na Mrežnici s Jarunom telefonski poziv stigao je od jednog poznanika koji se interesirao za stanje u Zaprešiću zbog interesa da uđe s partnerima u klub. Prenijeli smo mu naša saznanja da će novi domaći ljudi preuzeti.

Spomenuo sam u razgovoru s Brankom Laljkom ovaj poziv i dok sam počeo pisati tekst javio mi se jučerašnji pozivatelj i rekao da ga je kontaktirao Laljak, a da njihov interes još postoji. Eto kako se na djelu ostvaruju riječi našeg prijatelja "Nije gotovo dok nije gotovo", hoće li biti vremena da za Inter Zaprešić gotovo bude spas?