SportNews.hr

prava sportska priča

Premalo je vremena bilo da "Gotovo ne bude gotovo". Zbog 13 % blokade ostalih 87 % zajedno s njima ostaje bez ičega i još Inter Zaprešić izgubit će pravo na Naknadu za treniranje i Mehanizam solidarnosti po FIFA Pravilniku o statusu i transferima igrača

Upravo nas je Branko Laljak nazvao i izvijestio da nakon dva dana razgovora s ulagačima nije bilo moguće u tako kratkom roku zaključiti sporazum o preuzimanju kluba.
Potvrdio nam je to i predstavnik zainteresiranih ulagača:

- Premalo je ostalo vremena za ovakvu transakciju, da smo počeli razgovore prije deset dana kada smo iskazali interes uvjeren sam da bi sve završilo pozitivno. Razumijemo da su u klubu bili pred realizacijom s drugom grupacijom i cijenimo da odgovorni iz kluba dok su s njima razgovarali nisu paralelno razgovorali s nama. Da smo imali vremena porazgovarati s najvećim vjerovnicima sigurni smo da bismo pronašli rješenje, ovako u praktično nekoliko sati s prvim upoznavanjem bilance bez ozbiljnije analize nismo mogli prihvatiti takav financijski rizik.

Zamisao i obećanje grupacije oko gospodina Saića koja je pružila slamku spasa i odustajanje u posljednji trenutak košta na kraju Inter Zaprešić gašenja. Novac i lokal patriotizam su dva različita svijeta što se i ovaj puta pokazalo, cijenu plaćaju svi od igrača koji su izazvali blokadu, plaćaju vjerovnici koji su čekali da se problem sam od sebe riješi, eto tako zbog 230.000 eura koje igrači neće dobiti, bez 1.570.000 eura ostaju ostali vjerovnici. Zbog 13 % nikada se neće naplatiti onih 87%. Nogomet je biznis, a strast, vruća glava, inat i sve što uz njega ide on ne trpi i tada to završava na ovaj način.

Inter Zaprešić će završiti u stečaju što praktično znači likvidaciju udruge građana, a što se u prošlosti događalo nekim hrvatskim klubovima, postoji mogućnost registracije nove udruge koja ne može imati isto ime one ugašene, a u pravilu ime udruge je i ime kluba. U dosadašnjoj praksi kako se ne bi skroz prekidala veza s "bivšim" klubom u pravilu nova udruga je dobivala isto ime uz neki dodatak, a najčešće bi se dodavala godina osnutka. U takvim slučajevima praksa je da omladinski pogon nove udruge zadrži svoje pozicije u ligama u kojim su se natjecali. Situacija sa seniorskom momčadi je drugačija, ona kreće iz najnižeg županijskog ranga što je samo po sebi veliki hendikep, a ako tome još dodamo kao što će se dogoditi s Interom Zaprešić iz kojega su godinama mnogi igrači napravili transfere i još će ih imati, a od njih prema FIFA Pravilniku o statusu i transferima igrača pripada naknada od svakog budućeg transfera. Nova udruga nema pravo na Naknadu za treniranje i Mehanizma solidarnosti po članku 20. i 21. tog pravilniku. U slučaju Intera iz Zaprešića neki računaju da se trenutno od desetak bivših igrača među kojima su Nestorovski, Andrić, Posavec, pa i Serdarov... na ovaj način moglo u kasu kluba sliti priličan iznos eura.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room