SportNews.hr

prava sportska priča

Vukovar neće u subotu skautirati Kustošija - Dubrava TK, iako bi bilo logički. Za Pelka mislili da ima covid. Hoće li Lončarević i Milinović podići Kustošiju i Dubravu, ili će doživjeti slom?

Premda se sudionici poznaju, "liga 12" će ipak biti novo, trokružno i izazovnije natjecanje, od dosadašnje Druge HNL. Trener Vukovara Miroslav Bojko kaže: "Za mene ništa novo jer sam vodio Dugopolje kroz ligu 12, Pa prema tome, znam kako je opasan taj treći krug." Sa sezonom 2017./2018., kada je HNK Gorica ušla u Prvu HNL, prestala je "liga 12". Od sljedeće nogometne godine 2018./2019. igrala se Druga HNL sa 14 klubova bez trećeg kruga kada je u 1. HNL ušao Varaždin. Potom, do svibnja ove godine, igrala se Druga HNL sa 16 klubova i naravno bez trećeg kruga. Temperatura raste, ne samo ova realna vanjska nego i unutrašnja psihološka i konkurentska. U subotu će neki klubovi odigrati, u određenom smislu, prvenstveno pretkolo, međusobno prijateljske, a u biti važne pokazne utakmice: Kustošija - Dubrava TK (17,30), te Dugopolje - Solin. Zanimljivo je kako će biti s Vukovarom 1991. On će u utorak, četiri dana prije Dubrave, imati susret Kupa s gradskim rivalom Vuteks-Slogom. To je uvijek borbeno i neizvjesno. A sve to, kako rekosmo, prije prvog prvenstvenog kola protiv Dubrave TK na stadionu u Kustošiji. Nema većih nepoznanica od onoga što spremaju Ilija Lončarević i Damir Milinović. Da tu je i Miroslav Bojko. Velika nepoznanica je Mato Neretljak. Bit će vruće.
Sportskog direktora Vukovara Dražena Pernara (50) pitamo hoće li poslati barem nekog skauta na utakmicu između Kustošije i Dubrave. Ako je Dubrava za nas ovdje nepoznanica, onda je to za Vukovar još više.
"Možda bismo trebali gledati subotnju utakmicu, ali zasad nismo odlučili. Doista, zanima nas svaki detalj. No, prije svega mislimo na sebe. Možda oni pošalju na naš sraz s Vuteks-Slogom u Kupu.", kaže sportski direktor.
Pernara smo pitali kako ide ozljeda Kolumbijca Robina Gonzaleza i bolest Vanje Pelka nedavno pridošlog iz Zagorca.
"Gonzalez je oporavljen i igrat će, Pelko je tri dana imao temperaturu, mislili smo da je korona, ali nije."
Pelko ističe: "Trener me isprobava na srednjoj ili bočnoj špici."
Direktor Pernar se pouzdaje u veznu liniju: Gonzalez, Biljan (Dinamo II, Lokomotiva), Radošević (Lokomotiva, Međimirje), Baltić (nekad je nosio igru Rudeša) i Filipović (igrao u Petrinji i Hajduku II). Neka je Pernaru sa srećom, ali ako ti ne polože ispit crno se piše. S nestrpljenjem čekamo kako će prema naprijed djelovati trojac Pelko - Aleksić - Barišić. Ako bude igrao.
Nedavno, dok je još bio na funkciji sportskog direktora u Cibaliji, Zoran Tomić je rekao; "Najbitnije je da budemo ispred Vukovara". Činilo se logičnim. Sada vukovarsko-srijemska županija ima dva prvoligaša i nije nevažno kakav je rezultatski omjer između njih. Dražen Pernar, inače dijete Cibalie, bio je suzdržaniji: "Vukovaru to nije bitno". Je li baš tako?

Alpas