SportNews.hr

prava sportska priča

Vukovar je osvojio veliki bod na gostovanju kod Dubrave, Pelko je pogodio prečku. Predsjednik Dubrave bio je vrlo kritičan, ali je njegov 20-godišnji sin Marko već kapetan momčadi. On je s najdužim stažem, objašnjava trener Milinović

DUBRAVA TK - VUKOVAR 1991 0:0

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Terzić (Split) 6,5. Pomoćni suci: Kuduz (Vrlika) i Sarić (Prugovo, Klis). Četvrti sudac: Lacić (Split) Delegat: Krleža (Radovec). Kontrolor sudaca: Kovačić (Križevci).


DUBRAVA TK: Debijađi 6,5, Radić 6, Ferdinand 6,5, James 6,5, T. Palić 6, Agba 6, Ivanović 6 (od 81. Vajdovčić -), Žabec 6 (od 87. Petriško -), Hoić 6, Marton 5,5 (od 69. Kuliš 5,5), I. Ljubanović 6,5. Trener Milinović 7.


VUKOVAR 1991: Kolić 6,5, Pavičić 6, Periša 6,5, Uwen 6,5 (od 67. Radošević 6,5), Alekić 7, Filipović 6 (od 58. Matar 6), Biljan 6,5, Baltić 7, Gonzalez 7,5, Vuksan 6 (od 55. Pelko 6,5), Barišić 6 (od 67. Lugo 6). Trener Bojko 7.


Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Gonzalez (Vukovar 1991).

Dubrava Tim Kabel nije, premda domaćin, pobijedila na početku prvenstva, Predsjednik Roko Ivanović uputio je dosta kritičkih riječi, no ovo danas, ipak, bilo je puno bolje nego prije tjedan dana u prijateljskom susretu protiv Kustošije. Dubrava ima dva nova stopera, Afrikanca koji su igrali dobro, ali nema strijelca. Vajdovčić nije ni počeo, Žabec je igrao veznog, a Hoić nije zabio jednu od rijetkih šansi na utakmici. Na kraju je ovo dobar rezultat za Dubravu jer bi poraz na početku prvenstva i na domaćem terenu bio katastrofa. Trener Damir Milinović ukazao je na činjenicu kako je ovo sasvim nova momčad u odnosu na prošlu nogometnu godinu. "Bilo je čvrsto, mi se moramo popraviti, bolje reći uigrati, sada idemo Orijentu, ovo je tek bilo zagrijavanje." Da je puno toga novoga govori i podatak o novom kapetanu. To je 20-godišnji Marko Ivanović, predsjednikov sin, a trener je dao ovakvo objašnjenje: "S obzirom da kapetan Tin Ljubanović nije igrao, kapetansku traku je dobio igrač s najdužim stažem u klubu."
Vukovar 1991 ima puno više razloga za zadovoljstvo. On je novak u "ligi 12" i njemu je bilo bitno ne izgubiti, a mogao je i pobijediti. Vanja Pelko, ovoljetno pojačanje, pogodio je u 65. minuti prečku. Iako je Kolumbijac Gonzales bio najbolji, on nije bio toliko dobar da bi riješio utakmicu. Trener Miroslav Bojko je to ovako kometirao: "Gonzales je tu da rješava stvari, a ne da se igra nogometa." No Bojko je pronašao i olakšavajuću okolnost: "Mi smo došli iz treće lige, tu su sedmorica starih igrača i treba nam neko vrijeme kako bismo se prilagodili." Sasvim je jasno: da je Gonzales bolje dodavao zadnji pas Barišić i Pelko bi vjerojatno zabili. Malo iznenađenje predstavljalo je igranje Ivana Aleksića na lijevom beku. On je u prošloj sezoni bio drugi strijelac momčadi. Bojko to ovako objašnjava: "Aleksić je bek, ali ga ponekad koristimo i u napadu." Veliko iznenađenje predstavljalo je to što na vratima nije stajao veteran i kapetan Ivan Marijanović, nego novak Franko Kolić koji je bio jedan od trojice mlađih. "Marijanović se ozlijedio na zadnjem treningu", kazao je trener. "Da je branio, sastav bi bio drukčiji. Treći mlađi bio bi Pelko od početka."

Alpas