SportNews.hr

prava sportska priča

Lončarević, legenda hrvatskog trenerstva, primio je s Kustošijom četiri gola u porazu od Dugopolja. Stalni kritičar Dinamova trenera Čačića poskliznuo se uvjerljivo. Dugopolje solidno, ali ne toliko da se ne bi ponovila i neka Croatia

KUSTOŠIJA - DUGOPOLJE 1:4 (0:2)


ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 80. Glavni sudac: Matić (Osijek) 7. Pomoćni suci: Babić (Orahovica) i Kurtović (Osijek). Četvrti sudac: Škobić (Osijek). Delegat: Lukšić (Velika Gorica). Kontrolor sudaca: Tomišić (Pazin).

STRIJELCI: 0:1 - Kurtović (15), 0:2 - Čengić (19), 0:3 - Tores (58), 1:3 - Šaronja (63) 11 m, 1:4 - Kovačević (77).

KUSTOŠIJA: Jerolimov 5,5, Oreč 5,5 (od 46. Kozina 5,5), Šušković Jakopac 6, Smoljo 5,5, Klančir 5,5, Ivanković 6, Resler 5,5 (od 46. Šaronja 6), M. Babić 6, Vukelić 5,5 (od 46. Grgić 6), Ajazi 6 (od 65. Menđeš 5,5), Vukadinović 5,5. Trener Lončarević 5,5.

DUGOPOLJE: Silić 7, Bašić 7, Ljubičić 6,5, Kurtović 7,5, Mikulić 6 (od 72. Mekić 6), Vladušić 6 (od 57. Balić 6), Tešija 6, Mlinarić 6, Tores 6,5 (od 72. Đukić 6), Čengić 6,5 (od 55. Kovačević 6,5), Rodić 6,5. Trener Žuljević 7.


Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Kurtović (Dugopolje).

Legendarni trener Ilija Lončarević, na klupi Kustošije, uvjerljivo je sa četiri gola u svojoj mreži, na domaćem terenu, izgubio od Dugopolja. Lončarević, svakako jedan od najpoznatijih hrvatskih trenera i povremeni kritičar Ante Čačića aktualnog u Dinamu, loše se proveo poslije prošlotjednog osvojenog boda u Vinkovcima, u prvom kolu prvenstva "lige 12".
Kustošija i Dugopolje odigrali su prethodnu međusobnu utakmicu 4. travnja ove godine, kada je Kustošija u borbi za ostanak pobijedila s 4:2. Na trenerskom kormilu tada bio je Roy Ferenčin, sada Čačićev aisitent u Dinamu. Odonda pa do danas obje su ekipe ostale bez barem po petorice standardnih igrača, što se naročito osjetilo kod Kustošije, premda se Šušković Jakopac vratio, ali jasno, nema Jurčeca. Šaronja je iz neobjašnjivih razloga počeo na klupi. Zašto nisi počeo, pitali smo Šaronju: "Nije to do mene", odgovorila je domaća devetka. Lončareviću nismo postavili takvo pitanje jer ne bi bilo jedino. Osim toga on nas je prestigao, rekavši: "Ne sekiraj se!" Možda se čini da smo u funkciji kluba (?!). Kustošija je bila loša, bez ideje i organizacije igre. Mario Babić trebao je biti nositelj, ali nije imao raspoložene suradnike.
Kod Dugopolja nije sasvim jasno koliko je njegova uvjerljiva pobjeda rezultat objektivne snage, a koliko Kustošijine realne nemoći. Prvenstvo je na početku i tek će se vidjeti tko koliko vrijedi. Predsjednik Mario Smodlaka je primijetio: "Imamo se za što uhvatiti". Konstatacija je posve točna. Trener Ivica Žuljević zborio je slično: "Pokazali smo da možemo."