SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava za 15 minuta, s igračem manje, postigla tri gola. Dubrava je odigrala izvrsno u 4:1 pobjedi. Agba prvi igrač, Vajdovčić opet zabija. Topčić dopredsjednik: Ovo je najbolja momčad u protekle četiri godine. Solin slab, bez agresije i trke

DUBRAVA TK - SOLIN 4:1 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Glledatelja: 70. Glavni sudac: Škobić (Osijek) 6. Pomoćni suci: Grofelnik (Valpovo) i Babić (Orahovica). Četvrti sudac: Romić (Osijek). Delegat: Ljubičić (Šibenik). Kontrolor sudaca: Rajković (Slavonski Brod).

STRIJELCI: 1:0 - Čoko (1), 2:0 - Ferdinand (52), 3:0 - I. Ljubanović (62), 4:0 - Vajdovčić (67), 4:1 - Chinedu (71).

DUBRAVA TK: Debijađi 7, Radić 6, T. Ljubanović 6, Ferdinand 6,5, T. Palić 6,5 (od 84. Ivanović -), Agba 7,5 (od 84. J. Palić -), Turanjanin 6,5, Čoko 7, I. Ljubanović 7 (od 73. Kuliš 6), Vajdovčić 7,5 (od 76. Gucić 6,5), Žabec 6,5 (od 65. Hoić 6,5). Trener Milinović 7,5.

SOLIN: A. Topić 5,5, Novak-Stanko 5,5 (od 61. Klarić -), Pekić 5, M. Tomić 5, D. Topić 5 (od 46. Mamić 5), Kušeta 5,5 (od 46. Kaćunko 5), Ninčević 5, Nimeli (od 76. Vodanović -) 5, Maganjić 5,5, Puljić 5,5 (od 87. Dominić -), Chinedu 6. Trener Golem 5,5.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Agba (Dubrava TK).
Isključen T. Ljubanović u 48. Izravni crveni karton. Kod prekršaja zadnji igrač.

Još prije četiri tjedna u glavnoj probi protiv Kustošije činilo se kako Dubrava neće spremna uči u prvenstvo "lige 12". Ali već prva prvenstvena igra protiv Vukovara dala je naslutiti kako ovo ipak neće biti promašena jesen. Nije to bilo neko "svjetsko izdanje", no jasno je bilo uočiti glavne vrijednosti: borbenost, zajedništvo, maksimalno trčanje, taktička disciplina, po potrebi i presing... Premda Vukovar nije pobijeđen, te su karakteristike došle do izražaja. Onda je slijedilo gostovanje kod, jednog od favorita prvenstva. Orijenta 1919. Opet se trčalo i borilo, osvojilo bod, ali zabilo se i dva gola. Danas protiv Solina vrijednosti su dostizale do maksimuma. Igrači su pokazali visoku razinu samosvijesti i borbenosti. Čak i neku vrstu liderstva. Vodeći pogodak postignut je u tako reći prvoj akciji što je bio znak odlučnosti. Ona je u prvi plan izbila, poslije 48. minute, kada je isključen stoper i kapetan momčadi Tin Ljubanović, vjerojatno kao zadnji igrač koji je skrivio prekršaj. Od 52. do 67. minute Dubrava je zabila tri gola s igračem manje. To se ne događa često. Solin je djelovao kao načeti boksač u ringu. "Bez trke i agresije, nismo mogli postići više. A tek gol u 30. sekundi", požalio se trener Toni Golem. Premda to Golem nije rekao, čini se kako je najviše zatajio, najpoznatiji igrač, internacionalac Josip Maganjić. Još je u svježem sjećanju posljednja utakmica i pobjeda Solina u zadnjem kolu prošlog prvenstva u Zaprešiću protiv pokojnog Intera. Bila je to pobjeda iz nužde, pred opasnošću od ispadanja. Ovo danas nije bila garancija kako se nešto takvo neće ponoviti.
Dubrava je dovela zadnjeg veznog Afrikanca Petera Agbu koji je bio prvi igrač utakmice. Agba nije neki fenomenalan znalac, njegove su lopte ponekad nelogične, ali on kontrolira sredinu ispred svog 16-terca toliko dobro da se upravo tu razbijaju pokušaji protivnika. Ima dug korak i može otići naprijed. Filip Vajdovčić opet zabija i to je možda najvažniji podatak. Vajdovčić je prošlu jesen po dolasku iz Lučkog odigrao izvrsno i onda je u proljeće popustio zbog ozljede i možda nekih drugih razloga. Ako bi on bio na očekivanoj razini to bi za Dubravu predstavljalo veliki plus. Trener Milinović hvali Vajdovčića i posebice njegovu suradnju sa Žabecom. Dopredsjednik Dubrave Ivan Topčić odiše velikim optimizmom: "Mislim kako je ovo najbolja naša momčad u sve četiri godine od plasmana iz 3. HNL zapad 2019. Imamo i najboljeg trenera Milinovića. U subotu čekamo našeg velikog rivala Jaruna i od ishodna te utakmice zavisi hoćemo li se zaputiti prema gore."
Prvenstvo se počelo zakuhavati. Rudeš je izgubio u Vinkovcima u sastavu koji možda nije bio sasvim logičan. U subotu Rudeš čeka vodeće Dugopolje, u pitanju je dakle prvenstveni derbi, a manje od kilometar dalje igrat će se veliki zagrebački derbi Dubrava - Jarun. To nema puno smisla jer ima i slobodnih terena i slobodnih termina.
Utakmici u Kustošiji između Dubrave TK i Solina prisustvovao je i trener Jaruna Jerko Leko. On sutra igra protiv Orijenta, a u subotu u Kustošiji s Dubravom. Pitali smo ga: koliko ima logike da Jarun ima tako poznatog trenera i toliko nepoznate igrače kakve smo gledali u prvom kolu u susretu Jarun - Rudeš u Lučkom. Leko je odgovorio: "Činjenice se mijenjaju. Osim Fintića koji je pristupio, Lokomotiva je vratila Raula Florucza."

Alpas