SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljac u sustavu 3-5-2 nije uspio pobijediti. Zmijavčani će s Bačelić Grgićem i još nekima biti značajno pojačani. Od kandidata za ispadanje pritajeni favoriti. Što je o Vinogradcu rekao trener Belišća i hoće li sutra za Rudeš igrati Gudelj?

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - CROATIA 1:1 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Romić (Osijek) 6,5. Pomoćni suci Jurić i L. Kurtović (obojica Osijek). Četvrti sudac: Čužić (Velika Gorica). Delegat: Barbarić (Vinkovci). Kontrolor sudaca: Krečak (Šibenik).

STRIJELCI: 1:0 - Ćavar (26), 1:1 - Bačelić-Grgić (76).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: M. Marić 6, I. Marić 6, Cruz 6, Belančić 6 (od 83. Amoateng -), M. Šutalo 6,5, Vujanić 6 (od 73. Dadić 6), Žutić 6, Ćavar 7, Marušić 6, Vinogradac 6, L. Perić 5,5 (od 63. Zdunić 5,5). Trener Milić 6.

CROATIA ZMIJAVCI: Gudelj 6, Todorić 6,5, Bagadur 7, Šalinović 6,5, Bekavac 6, Brkić 6, Marković 6 (od 46. Šimunić 6), Gadže 6, Lianos Lohinski 5,5 (od 31. B. Karoglan 6,5), Šabić 6 (od 63. Bačelić-Grgić 7), Majić 6 (od 63. Jonjić 6,5). Trener G. Karoglan 6,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja Bagadur (Croatia).

U ovom kolu, također i u prošlom, te u osmoj rundi ovog trokružnog natjecanja igrat će tri zagrebačka kluba protiv sve tri momčadi iz splitsko-dalmatinske županije. Takva situacija ponovit će se još barem jedanput. To je zagrebačko-dalmatinski sraz u pravom smislu koji će u "ligi 12" biti tako čest jer grad Zagreb ima pet, a splitsko-dalmatinska županija tri kluba. U prošlom kolu, kako Dalmatincima tako i Zagrepčanima, pripala su po četiri boda. I danas u Sigetu prvi troboj ove runde završio je neodlučeno. Zmijavčani se opasno pojačavaju, doveli su Stipu Bačelića Grgića, 34-godišnjeg prednjeg veznog igrača s prvoligaškim iskustvom. I ne samo njega. Bačelić Grgić je igrao u desetak klubova u Hrvatskoj i inozemstva, u nekima i više puta. S obzirom da je pauzirao i nije pripremljen, njega je trener Goran Karoglan uveo u 63. minuti, ali dovoljno da Bačelić Grgić postigne izjednačujući gol. Kad se potpuno pripremi Bačelić Grgić bit će značajna prevaga, a kako se pojačavaju neće biti iznenađenje da Zmijavčani konkuriraju i za vrh ljestvice. Već u sljedećem kolu na dvoboj im dolazi Rudeš. Kao što je poznato Croatia je ostala u "ligi 12" zahvaljujući činjenici da se zaprešićki Inter ugasio. Dopredsjednik Croatije je Mario Gudelj otac Rudešovog napadača Tomislava Gudelja. Sutra Rudeš dočekuje Dugopolje, to je drugi od tri zagrebačko-dalmatinska sraza u ovom kolu (treći je Solin - Kustošija). Otac Gudelj boji se za sinovljev nastup zbog problema s leđime. "U utorak je igrao odlično u prijateljskom dvoboju u Krapini", podsjeća otac. Zagorje com. piše o sjajnom pogotku Tomislava Gudelja škaricama.
Dragovoljac, odnosno njegov trener Ivo Milić, možda nije odabrao najbolji sustav. Taj 3-5-2 čini se zgodnim. ali kao da više pristaje nastupu na gostovanjima. Vjerojatno bi, na domaćem terenu i na početku prvenstva, bila bolja neka vrsta totalnoga presinga. Čemu oprez? "Mi smo bili bolji u prvom, a Croatia u drugom poluvremenu", na jednostavan način i bez ulaženja u bit, komentirao je sportski direktor Krešimir Sunara. Bez volje je pristao na razgovor o utakmici i preporučao je trenera. Ipak, potvrdio je da su igrali 3-5-2 sustav. Ta dvojica napadača bila su: lijevo Toni Vinogradac i desno Leo Perić. Iza njih kao prednji vezni ili druga špica djelovao je Mihovil Šutalo. Prva špica nije bila predviđena.
Prije utakmice razgovarali smo s trenerom novog drugoligaša Belišća, Davorom Rupnikom. On je bio trener Tonija Vinogradca koji je ljetos pristupio Dragovoljcu. Dečko ima 21 godinu i u prošloj sezoni bio je drugi strijelac 3. HNL istok. Nismo ga dosad gledali i bilo je zanimljivo čuti što misli njegov doskorašnji trener: "Može igrati na oba krila, u sredini napada ili djelovati kao prednji vezni. Brz je", istakao je Rupnik. Nije govorio netočno, ali da bi Vinogradac bio efikasan na nekoj napadačkoj poziciji, mora mu netko dodati. Mihovil Šutalo (24) s ušća Neretve, koji je svojedobno igrao u Sesvetama i Dubravi dobro je počeo u ulozi dodavača, no što se Croatia dizala, to je on padao.
Branimir Ćavar (20) zabio je lijep gol za Dragovoljac, s distance. Još treba vidjeti je li Sunara pogodio s dovođenjem tog igrača iz petrinjske Mladosti koji je u prošloj sezoni zapamćen po dobroj igri u Kup utakmici u Sesvetama. U Dragovoljcu je zasad puno nepoznanica.

Alpas