SportNews.hr

prava sportska priča

Izvanredna predstava na derbiju u Rudešu. Suđenje nije bilo na toj razini. Dva nepriznata gola i mini-tučnjava igrača. Dugopolje od 34. s 10. Dugopolje odlično, palo tek na trećoj zagrebačkoj prepreci. Što kažu Latković, Boršić i trener Žuljević?

RUDEŠ - DUGOPOLJE 1:0 (0:0)
 
ZAGREB - stadion u Rudešu. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Kolarić (Čakovec) 6. Pomoćni suci: Đurak (Zelina) i Zobec (Strahoninec). Četvrti sudac: Meglić (Krapinske Toplice). Delegat: Šimunić (Zaprešić). Kontrolor sudaca: Conjar (Osijek).
 
STRIJELAC: 1:0 - Liklin (56) 11 m.
 
RUDEŠ: Kralj 7, B. Brajković 7 (od 76. Vukmanić -), Ferreira 7, Pavlek 7, Boršić 7, Pasariček 7, Shatri 6,5 (od 46. Krizmanić 6,5), Liklin 8 (od 76. Srbljinović -), Latković 8 (od 82. R. Brajković -), Rešetar 6,5, Laća 7 (od 82. Popović -). Trener Neretljak 7.
 
DUGOPOLJE: Silić 7, Gulišija 6 (od 46. Mlinarić 6,5), Ljubičić 7,5, Kurtović 7, Mikulić 6, Balić 6,5 (od 80. Vladušić -), Tešija 6,5 (od 89. Ambroz -), Čengić 6,5 (od 46. M. Bašić 6,5), Torres 7, Rodić 6,5 (od 68. Zovkić 6), Đukić 6. Trener Žuljević 7.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Liklin (Rudeš).
Isključen Đukić u 34. minuti
 
Bio je to derbi u najboljem sadržajnom smislu: prvi protiv drugog, velika borba i ukupno sjajna predstava koju na jednakoj razini nije pratilo suđenje. Dugopolju je poništen gol  zbog zaleđa koje nije postojalo. I Rudešu nije priznat pogodak, ali je u toj situaciji nama nejasno, je li zaleđe bilo označeno prije velike gužve i, moglo  bi se reći, mini-tučnjave igrača, ili poslije, kada je sudac isključio gostujućeg napadača Đukića. Bio je TV prijenos i to je televizijskim gledateljima lakše ocijeniti.
Rudeš je dvije trećine utakmice odigrao izvrsno, blistali su Liklin i Latković, Laća je pogodio prečku, ali je i činjenica da Rudeš teško zabija. Možda i zato jer je Gudelj ozlijeđen, ako nije to, vjerojatno se radi o prenapetosti igrača u okruženju imperativa da je borba za prvo mjesto jedini cilj. Latković je to objasnio ovako: "Bitno da mi dobro igramo, a golovi će doći. Još je važno da smo poslije poraza u Vinkovcima pobijedili. Prvi smo, ali će opet biti teško: gostujemo u Zmijavcima." Danas kapetan Boršić misli kako se tako osvaja prvenstvo: "Osnovno je pobijediti. Protiv BSK-a to je bilo u sudačkom vremenu iz 11-erca, danas također s bijele točke. Smatram da smo bili bolji upravo za taj jedan gol." Kako to da je bio kapetan? "Ćosić se ozlijedio, ne teže, pa sam ja dobio vrpcu", kazao je Boršić. Otkuda vam Portugalac Ferreira u sastavu: "On je tu od četvrtog mjeseca. Odlazio je pa se vratio."
Rudeš je pun dobrih igrača, ne podjednako na svim mjestima, ali to i nije neki veliki minus. Bitno je dobro sastaviti momčad i na vrijeme mijenjati tijekom utakmica. Pomoćni trener Ivan Zubić je u prolazu izjavio: "Bili smo bolji za jedan pogodak". Bili su bolji i za više, ali utakmice često završavaju i suprotno od logike. Trener Dugopolja Ivica Žuljević bio je, također, u pravu kada je rekao: "Žao mi je, momci nisu zaslužili poraz. Bilo je trenutaka u kojima smo bili bolji, s uvjerljivim šansama i mogli smo pobijediti. Nepriznati gol zabio je Ljubičić." U poluvremenu predsjednik Mario Smodlaka - vjerojatno nakon pogledane snimke -  priopćio je: "Za informaciju, naš gol bio je bio čist."  Dugopolje igra bolje nego se prije prvenstva očekivalo. Kada je prije dva tjedna pobijedilo u Kustošiji činilo se kako je to možda i zbog slabosti domaćina. Potom je u prošlom kolu svladalo i Dragovoljca na svom stadionu. Na trećoj zagrebačkoj prepreci Dugopolje je palo, ali je sada jasno kako su iznimno vrijedni stoperski par Ljubičić - Kurtović i napadač Torres.
Alpas