SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš je, poslije Vinkovaca, pao i u Zmijavcima, Croatia sada ide pobijediti u Vukovar. Rudeš, iako ima bodova kao i vodeći, muči se i na domaćem terenu. Kustošija sada gostuje u Rudešu, u Zmijavcima tvrde da ih je namučila triput više od Dragovoljca

Poslije današnjeg poraza Rudeša u Zmijavcima (1:2) Vukovar 1991 je zadržao vodeću poziciju zahvaljujući boljoj gol-razlici. Time je prvenstvo "lige 12" već ušlo u vrlo zanimljivo razdoblje. Iduće subote Croatia Zmijavci gostuje u Vukovaru i bit će to derbi vodećeg i četvrtog na ljestvici, između kojih je samo jedan bod razlike. Dopredsjednik Croatie Mario Gudelj poručuje: "U Vukovar idemo pobijediti. Kustošija će biti opasan protivnik Rudešu. Nas je namučila triput više od Dragovoljca"
Događaji se odvijaju onako kako smo i predvidjeli. Novak Vukovar silno je motiviran, Cibalia ojačana, iako je u međuvremenu izgubila sportskog direktora Zorana Tomića, a Rudeš najkompletniji, premda u neku ruku i hendikepiran s novim trenerom Matom Neretljakom koji nema iskustva u odnosu na prethodnog Ivicu Landeku, iza kojega je uspješna karijera u hrvatskom nogometu drugoga ranga. Rudeš je izgubio u Vinkovcima i Zmijavcima i jedva pobijedio BSK-a i Dugopolje na svom stadionu. Croatia Zmijavci je u "ligi 12" ostala samo zahvaljujući tome što se Inter Zaprešić ugasio. Zmijavčani su kasnili s pripremama, ali su ipak sastavili respektabilnu momčad, spremnu na sve. Došli su Stipe Bačelić Grgić, Marko Karamarko, Karlo Igor Majić, Mario Gudelj i Bruno Karoglan.
Rudeš je danas u Zmijavcima počeo bez Alekse Latkovića i Tomislava Gudelja. Latković je ušao u 46. a izašao u 73. minuti zbog jakog udarca loptom u potiljak. Gudelj još nije potpuno zdrav. Muči ga živac u leđima. Istini za volju Neretljaku je teško sastavljati momčad. Dvojica na posudbi iz Dinama Laća i Krizmanić nisu došli da bi grijali klupu. Ali moraju se dokazivati kao i ostali. Ivan Laća je danas zabio. Posudbe su često dvosjekli mač. Ako su bolji od domaćih igrača o.k. ali ako moraju igrati samo zato jer su iz Dinama ili nekog prvoligaša, onda nije dobro. Ima različitih situacija. Trener Neretljak forsira Pasaričeka koji je pristupio iz Dragovoljca, ali je izgubio Tomislava Srbljinovića, baš kad ga je Rudeš potpuno preuzeo od Slaven Belupa. Pasariček ne blista, a Srbljinović se izgubio.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room