SportNews.hr

prava sportska priča

Dok je živa glazba svirala Otvor ženo kapiju, dužnosnici Croatie Mrkonjić i Gudelj žestoko su kritizirali suce. Zaboravili su svoje: Bačelić Grgića, Gadžu i trenera. Milinović izvrsno vodio Dubravu. Čoko najbolji, Vajdovčić donio preokret

Radić DTK strijelac drugog golaRadić DTK strijelac drugog gola

DUBRAVA TK - CROATIA ZMIJAVCI 2:1 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Kurtović (Osijek) 6,5. Pomoćni suci: Vidak (Osijek) i Babić (Orahovica). Četvrti sudac: Cestarić (Sisak). Delegat: Šimunić (Zaprešić). Kontrolor sudaca: Horvat (Čakovec).

STRIJELCI: 1:0 - Čoko (48), 2:0 - Radić (58), 2:1 - Karamarko (80).

DUBRAVA TK: Debijađi 6,5, Radić 7,5, Ikenna Ferdinand 6,5, T. Ljubanović 6,5, J. Palić 6 (od 89. Gucić -), Agba 6,5, Đaferović 6 (od 46. Vajdovčić 7,5), Turanjanin 6,5, Petriško 7 (od 89. Kuliš -), Čoko 8, I. Ljubanović 7 (od 90+3 Barišić -). Trener Milinović 7,5.

CROATIA ZMIJAVCI: Gudelj 6, Šimunić 6 (od 61. Šalinović 6), Bagadur 6, Tipurić 6, Bekavac 6, Todorić 6,5, Brkić 6 (od 61. Karamarko 6), Gadže 5,5, Šabić 5,5 (od 75. Jonjić 5), Bačelić Grgić 5,5 (od 70. Karoglan 6), Majić 6 (od 61. Stanić 6). Trener Oršulić 5,5.

Ocjena utakmice: 6,5
Igrač dvoboja: Čoko (Dubrava TK)

Ovo se nije vidjelo na televiziji: dok su igrači neposredno poslije utakmice napuštali travnjak, živa tamburaška glazba u restoranu na otvorenom, uz sam teren, svirala je : "Otvor ženo kapiju, man se očenaša." Bio je to dramatičan trenutak za Zmijavčane. Očito neočekivan poraz otvorio je bujicu strasti. Klupski dužnosnici Svetimir Mrkonjić i Mario Gudelj bili su žestoko "napaljeni" protiv sudaca. Marin Jonjić, dugokosa dvadesetčetvorka, neshvatljivo se usmjerio na starog Kustošijinog djelatnika (ne Dubravina) Željka Kureviju riječima "partizančino jedna". Iskusni novak Marko Karamarko, nije bio nježan prema lopti, izražavajući tako svojevrsni protest. Bio je to komično-nakaradni doživljaj: s jedne strane ugodna Škorina pjesma i opuštenost, a s druge, toliko neočekivana i nedostojna srdžba gostiju. Croatia je bila iznenađujuće rastrojena. Poslije pobjede nad Rudešom u Zmijavcima i nad Vukovarom u gostima, činilo se kako Croatia ima izglede za sam vrh ljestvice. Pribavljena su i iznimna pojačanja Stipe Bačelić Grgić, Marko Karamarko, a danas je prvi put na klupi sjedio i novi trener, na žalost bez licencije, Marin Oršulić. Od njih se očekuje puno i ne trpe se posrtaji. Jesu li suci griješili, je li poništen regularan pogodak i imaju li Zmijavčani razloga za prigovore na suđenje, to se moglo realno vidjeti na televiziji, a ne SportNews na samoj utakmici. Naravno, upravljački dvojac Gudelj-Mrkonjić može biti i te kako nezadovoljan (danas) Stipom Bačelić Grgićem, Gojkom Gadžeom koji nikako nije među najboljim igračem Prve NL i novim trenerom Marinom Oršulićem. Treba opravdati te transfere. Lakše je udariti po sucima koji su možda i bili grješni. Dužnosnici imaju svoju logiku. Slušali smo upute na klupi, novog trenera: to je bilo neuvjerljivo i bez autoriteta. Možda se sve popravi, ali Croatia u drugom, pa i u prvom poluvremenu, kao i poslije utakmice, nije bila na očekivanoj razini. U svakom pogledu.
Damir Milinović, trener Dubrave TK, uspio je pobijediti u gotovo presudnom susretu za svoj ostanak na trenerskom kormilu i Dubravin položaj na ljestvici. Sada ga čekaju dvije utakmice kazne, zbog isključenja u Dugopolju. Iako mu je Žabec za dulje ozlijeđen, a Vajdovčić nije dovoljno oporavljen, Milinović je znalački vodio utakmicu. Sačuvao je Filipa Vajdovčića za drugo poluvrijeme. Vajdovčić je u neku ruku donio preokret, premda je igrač utakmice bio Gabrijel Čoko, rođen 30. srpnja 2001., došao iz Zrinjskog. Čoko bi mogao napredovati do najvišeg ranga. Vajdovčić kaže: "Ova pobjeda bitna je i za atmosferu u klubu."