SportNews.hr

prava sportska priča

Mario Mustapić završio fakultet i preselio se u Azerbajdžan, branit će za prvoligaša Kəpəz Peşəkar Futbol Klub iz Gance

Mario Mustapić vratar koji je ozbiljnu karijeru započeo u Dubravi TK, a prošle godine je među najzaslužnijima za dobru sezonu Rudeša prije dva dana odletio je za Baku glavni grad Azerbajdžana. Danas je potpisao ugovor za Kəpəz Peşəkar Futbol Klub iz grada Gance.

Kapaz PFC je osnovan 1959. godine kao Toxucu i igrao je u Sovjetskoj prvoj ligi . Međutim, momčad je promaknuta u Sovjetsku najvišu ligu 1968. nakon što je završila na prvom mjestu u Sovjetskoj prvoj ligi prethodne sezone. Klub je tijekom svoje povijesti bio poznat kao Taraggi i Toxucu , međutim postao je poznat u novije doba kao Kapaz kada je preimenovan 1982. godine.

Kapaz nakon neovisnosti Azerbajdžana od Sovjetskog Saveza i osvojio je naslov Azerbajdžanske Premier lige tri puta. Na kraju sezone 1997-98, Kapaz je sezonu završio bez poraza. Od 28 utakmica, konačni rekord kluba u sezoni 1997. -1998 . iznosio je 22 pobjede, 4 remija i 0 poraza.Dvije utakmice bile su tehničke pobjede dodijeljene Käpäzu. Do danas to nije uspjelo niti jednoj momčadi u jednoj sezoni u ligi azerbajdžanske lige.

Zanimljivo je da su u rosteru Kapaza dvojica vratara Mustapić s 350.000 eura i dvadeset trogodišnji Kamran Ibrahimov godinu dana stariji od Mustapića s 200.000 eura najskuplji. Trener je pedesetogodišnji Tarlan Ahmadov.

Mario se javio iz Gance.

- Želio bih Vam se zahvaliti na paznji koju ste mi pružali sve ove godine. Također sam zahvalan Dubravi TK što su mi omogućili da treniram s njima sve ovo vrijeme do mog odlaska, a Rudešu želim sve najbolje u nastavku prvenstva. Nikad neću zaboraviti ni dane provedene u Concordiji, Sesvetama i Maksimiru. Napustio sam Hrvatsku jer mislim da je ovo dobar potez radi se o prvoj ligi, a uvjeti koje sam ostvario su mi prihvatljivi. Nadam se da ću se što prije prilagoditi zahtjevima lige te uloviti ritam utakmica, govori nam Mario.