SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun i Vukovar odigrali su fantastičnu utakmicu. Jarun je imao 2:0 u 23', Vukovar poravnao u 41' izvrsnim golom Robina. Florucz pored gola za 2:0 do kraja kao lav pokazao mentalitet borca. Jarun je pao nakon izlaska Abramovića.

 

JARUN - VUKOVAR 1991 2:4 (2:2)

ZAGREB -Stadion Lučko. Gledatelja: 400. Glavni sudac: Matasovićk (Đakovo). Pomoćni suci: Sinković (Lepajci) i Premužaj (Varaždint). Četvrti sudac: Romić (Osijek). Delegat: Tadić-Šutra (Otok). Kontrolor sudaca: Vukić (Rijeka).

STRIJELCI: 1:0 - Abramović (15), 2:0 - Florucz (23), 2:1 - Mustedanagić (28), 2:2 - Robin - 44, 2:3 - Capitani (61), 2:4 - Filipović (89)  

JARUN: Spudić, Dajčer, Jurčec (od 78 Stepanavičius), Florucz, Vrbanić (od 46 Međimorec), Abramović (od 57 Žitković), Mihaljević (od 90+1 Bosiljevac), Ubani, Ačkar, Dobrić, Burić

Trener jerko Leko

VUKOVAR 1991: Kolić, Jukić, Baltić, Mustedanagić (od 64 Matar), Biljan, Robin (od 90 Stangoni), Aleksić, Pavičić, Pelko (od 46 Capitani), Periša, Mihaljević (od 82 Filipović)

Trener: Miroslav Bojko

Kada dvije momčadi u utakmicu uđu s napadačkim gardom i željom za pobjedom kao što su to učinili Jarun i Vukovar danas u Lučkom onda neutralan gledatelj stadion napušta zadovoljan jer je nazočio nogometnom spektaklu. Ako tome pridodamo da je domaćin poveo s 2:0 u 23. minuti utakmice, a gost uspio sustići njegovu prednost do kraja prvog poluvremena, a u nastavku potpuno preokrenuti rezultat i pobijediti s 4:2 onda je jasno kakvoj spektakularnoj predstavi smo svjedočili.

U ovom vrhunskom nogometnom užitku jedine zamjerke su na travnjak koji je ispod razine ovoga ranga natjecanja, kao i sudačka postava na čelu s glavnim sucem čije su reakcije uglavnom bile zakašnjele i kvare dojam izvrsnog sportskog nadmetanja, a daju priliku za naknadne analize i prigovore koji će se po reakcijama domaćina zasigurno pojaviti.

Posebno je za istaknuti dvije desetke domaćeg Florucza koji još do kraja nije oporavljen od ozljede, ali silnom voljom i željom za dobrim rezultatom svoje momčadi bori se kao lav, beskompromisno ulazi u duele, gura cijelu momčad prema naprijed čudesnom energijom, a uz to je bio i strijelac za vodstvo 2:0. S druge strane u redovima gostiju s brojem deset je najniži igrač na terenu Robin, svaki njegov potez otkriva nogometnog znalca, a njegov gol za poravnanje iz 41' je nogometna čarolija. Uz njih doprinos Karla Abramovića momčadi Jerka Leke je postala najvidljivija kada je zbog ozljede iz prvog poluvremena ipak napustio teren u 57', Jarun je njegovim izlaskom pao i to je dalo dodatni vjetar u leđa Vukovaru. Abramović je bio i strijelac za 1:0. Takvi igrači s pristupom koji imaju nadilaze ovaj rang i pitanje je samo dana kada ćemo ih gledati na najsjajnijoj hrvatskoj nogometnoj sceni.