SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava pregazila Orijent s 5:0! Vezna linija Agba, Turanjanin, Petriško igra vrhunski. Trener Milinović zreo za povratak u Goricu. Koljanin nije trebao sjesti na klupu. Momčad bez kondicije kvari mu prestiž

DUBRAVA TK - ORIJENT 5:0 (3:0)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatekja: 100. Glavni sudac: Terzić (Split) 7,5. Pomoćni suci: Geller (Zelina) i Mađerić (Koprivnica). Četvrti sudac: Fotivec (Špičkovina). Delegat: Knežević (Novigrad, Dalmacija). Kontrolor sudaca: Grgić (Osijek).
 
STRIJELCI: 1:0 - Ljubanović (30), 2:0 - ikenna (37), 3:0 - Marton (45), 4:0 - Hoić (70), 5:0 - Agba (89).
 
DUBRAVA TK: Kakša 7, J. Palić 7, Ikenna 7, T. Palić 7,5,  Čoko 7 (od 80. Radić -), Agba 8, Turanjanin 7,5, Ivanović 7 (od 59. Hoić 7), Marton 7,5 (od 74. Kuliš -), Petriško 8 (od 80. Gucić -), Ljubanović 8 (od 80. Cerovec -). Trener Milinović 8.
 
ORIJENT: Mohorović 5,5, Braut 5, Mulac 5,5, Jukičić 5, Senčar 5 (od 66. Milanović 5), Mohorovičić 5,5 (od 79. Milinović -), Fatić 5, Ivančić 5 (od 71. Zrilić 5,5), Črnko 6, Monjac 5 (od 66. Dujmović 5,5), Ibiši 5 (od 46. Dukađin -). Trener Koljanin 5,5.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Agba (Dubrava TK).
 
Ovo je bio vrhunac Dubrave. Takva igra i takav rezultat odavno se ne pamti. Dubrava s pravom slavi!
Sve je u ovoj utakmici bilo poprilično neuobičajeno. Trener Damir Milinović teško je porazio klub koji mu je 17. svibnja 2021. dao otkaz. Autor toga otkaza bio je Marinko Koljanin i danas dopredsjednik i sportski direktor Orijenta koji je nakon smjene Jure Srzića, početkom tjedna, privremeno preuzeo klupu Orijenta. Dubravini dužnosnici plakali su u ljetu zbog odlaska Džemla Ibišija u Orijent, ali su danas mogli slaviti. Ibiši je igrao katastrofalno. Kako se to moglo dogoditi, uostalom traje to već neko vrijeme, netko bi zbog Ibišijeve forme morao odgovarati! 
Marinku Koljaninu svakako nije trebalo ovo privremeno preuzimanje Orijentove klupe. Poraz od 0:5 kvari izuzetan domet njegove igračke i trenerske karijere. "Morao sam preuzeti, takvo je trenutačno stanje, moja ambicija i tako nije treniranje. Bilo je i ranije sličnih situacija kad sam se podmetnuo", branio se Koljanin. Ali klub se nije trebao dovesti u ovakvo stanje. Igrači su bez snage i bez krvi. To se vidjelo na utakmicama s Dragovoljcem i Rudešom. Prvo poluvrijeme u Sigetu bez volje i logičnog sastava, onda u nastavku pobjeda iz pojedinačnih poteza. Protiv Rudeša na Krimeji prvo poluvrijeme dobro, a nastavak totalno u nedostatku kondicije. 
Mateo Monjac je svojedobno pokazivao priličan talent, otišao u Koprivnicu, te se vratio. Na žalost, vratio se potpuno neupotrebljiv. Filip Dujmović je iz Jaruna otišao u Rijeku. Činilo se kako može igrati najviši rang. Sada izgleda kako ne može ni drugi razred. I vezni red Orijenta je vrlo loš. Samo je Emanuel Črnko donekle dobar. On zna igrati kao i mnogi Varaždinci, pogodio je u 9. minuti spojnicu stative i prečke, no to je premalo. Ukupno, "gospodski klub" je u prilično nespokojnoj poziciji. Traži se trener (Budicin ili Tadić), ali s ovakvim Monjcem, Ibišijem, Dujmovićem i veznom linijom, nitko ne može biti čarobnjak. Nije igrao stoper Tadejević, pa ajde, može biti neka isprika. No, pet komada u vlastitoj mreži, to je situacija za uzbunu.
Dubrava ponavlja sličan izvanredan domet iz prošle jeseni. Igra bez tri ponajbolja igrača, ali i to je relativno. Sada se stvorila takva vezna linija kakvu ima malo tko. Nigerijac Peter Agba na zadnjem veznom je izvrstan. Njegova lijeva noga je ubitačna. "Samo da popravi desnu", šali se trener Milinović.  Dubrava očekuje Agbin transfer već u zimi. I Nikola Turanjanin igra odlično, a tek Petar Petriško. On konačno potvrđuje svoju apsolutnu nadarenost.
Kako čitamo HNK Gorica traži trenera. Jedan kandidat je tu, njezin bivši do 30. ožujka 2017. Zove se Damir Milinović.