SportNews.hr

prava sportska priča

Mladina trener Rudeša: Ako naš blok izdrži i ne daju nam gol, mi ćemo Istri jednoga sigurno zabiti

U Rudešu nikada nije dosadno, osobito ako se igra Kup. Duga je tradicija njegovih nastupa u osmini finala. Bilo je sjajnih predstava, osobito ona 26. listopada 2016. kada je prošla Rijeka u 30-minutnom produžetku sa 5.3. U "regularnom" tijeku bilo je 3:3. Sudac Matoc dosudio je tri opravdana jedanaesterca za Rudeš, sva tri zabio je Mateo Topić. Trener bio je Igor Bišćan. To je bila sezona u kojoj je Rudeš ušao u Prvu HNL. Iduće sezone, 4. listopada 2017. Rudeš je  šesnaestinu finala igrao na stadionu u Kranjčevićevoj protiv tadašnjeg najboljeg amaterskog kluba RH Vinogradara. Rudeš je pobijedio sa 6:4 na jedanaesterce. Poslije 120 minuta bilo je 2:2. Izvrsno je branio vratar Josip Čondrić, a trener bio je Španjolac Alonso. 
Rudeš je 16. prosinca 2020. i 26. listopada 2021. ispao s identičnim rezultatima 0:2, od Dinama, odnosno od Osijeka. Dakle u dvije posljednje sezone Rudeš je ispao od najjačih mogućih suparnika i to ne baš uvjerljivo. Sutra dolazi Istra 1961, šesto plasirana na ljestvice Supersport HNL i možda je to trenutak za najveće iznenađenje. 
Treba istaknuti kako je ovo i tjedan najvećih mogućih iskušenja za Rudeš. U subotu igra protiv drugoplasirane Cibalije i to će biti najvažnija utakmica jesenske polusezone.
Trener Davor Mladina je pobjedom u subotu u prvenstvenoj utakmici u Bijelom Brdu učvrstio samopouzdanje svoje, igrača i kluba. "Mi imamo dovoljno dobrih igrača, ali sada valja iskombinirati sastave tako da budemo uspješni i protiv Istre i Cibalije", kaže trener i nastavlja: "Ako naš blok izdrži i mi ne primimo gol, vjerujem da ćemo ga Istri sigurno zabiti."
Za Rudeš je važno da je Luka Liklin konačno doveo svoju formu na razinu koja momčadi daje odlučujuću dimenziju. Osim što povezuje redove Liklin je zabio u posljednje dvije utakmice u Bijelom Brdu, te protiv Jaruna. "To što je on ponekad ulazio u drugom poluvremenu nije podcjenjivanje, nego mi je ponekad drugo važnije nego prvo, zbog mlađih igrača koji moraju igrati u prvih 45 minuta", objašnjava Mladina.
Nije sasvim jasno hoće li konkurirati Tomislav Gudelj. Trener kaže, što se njega tiče može, ali Gudelj ima neke neobjašnjene račune s klubom i treba pitati rukovoditelje. Sam Gudelj nije se javljao u trenutku objavljivanja ovog teksta.