SportNews.hr

prava sportska priča

Spektakl na stadionu u Lučkom! Austrijski Rumunj Florucz Raul postigao je tri gola za pobjedu Jaruna poslije 2:0 vodstva Dubrave TK u prvom poluvremenu. Florucz je i najbolji strijelac "lige 12", ali (još) ne može igrati u Lokomotivi!

JARUN - DUBRAVA TK 3:2 (0:2)

ZAGREB - Stadion u Lučkom. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Čuljak (Zagreb) 8. Pomoćni suci: Varivoda i Maloča (Zagreb). Četvrti sudac: Slišković (Zagreb). Delegat: Ivančić (Zabok). Kontrolor sudaca: Vučkov (Rijeka).

STRIJELCI: 0:1 - I. Ljubanović (7) 11 m, 0:2 - I. Ljubanović (25), 1:2 - Florucz Raul (66), 2:2 - Florucz Raul (68), 3:2 - Florucz Raul (86).

JARUN: Savatović 6, M. Mamić 7,5 Karamatić 7, Međimorec 5,5 (od 46. J.L. Mamić 6,5), Žilinski 7, Burić 7, Dobrić 6,5, Groznica 8, Jurčec 7 (od 82. Romac -), Florucz Raul 8,5 (od 90+1 Milošević -), Abramović 6 (od 46. Bamba 7). Trener Leko 7,5.

DUBRAVA TK: Kakša 6, J. Palić 6, Ikenna 6, T. Palić 7, Čoko 6, Agba 6, Turanjanin 6, Ivanović 7 (od 90+1 Kuliš -), Marton 6,5, Petriško 6 (od 46. Hoić 6), I. Ljubanović 7,5. Trener Milinović 6,5.

Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Florucz Raul (Jarun).


Što su igrališta lošija, a vrijeme hladnije na zagrebačkim terenima "lige 12" igra se bolji i spektakularniji nogomet. Poslije jučerašnje drame na utakmici Kustošija - Solin, danas se to ponovilo, ali u još jačem izražaju, na dvoboju u Lučkom, između Jaruna i Dubrave TK. Po težem terenu od jučerašnjeg u Kustošiji, prikazana je istaknuta predstava. Dubrava je odigrala odlično prvo poluvrijeme. Tu prvu dionicu vrlo zapaženo su odradili stoper Toma Palić, dvostruki strijelac Ivor Ljubanović, te prednji vezni Marko Ivanović. Otkad je Ivanović sa srednjeg veznog prebačen bliže golu, on igra uvjerljivije i opasnije po suparnička vrata. Na njemu je golman Jaruna skrivio kazneni udarac za vodeći pogodak Dubrave. Dosad najbolji jesenski igrač Nigerijac Peter Agba nije igrao na očekivanoj razini. Nešto lošiji bili su i Nikola Turanjanin i Petar Petriško, ali još uvijek bolji od svakog Jarunovog igrača u prvom dijelu, osim jako dobroga Gabriela Groznice. To je bila slika prvog poluvremena. A onda u drugom dogodila se korjenita promjena. Jarun je pokrenuo nezadrživi pritisak.
Kada je u 86. minuti Florucz zabio svoj treći i pobjedonosni gol utakmicu je napustio Lokomotivin direktor Božidar Šikić. Vjerojatno s dobrim osjećajima, ali tko zna s kakvima konačnima. Austrijski Rumunj Alexander Florucz Raul (21 godina) je od 2019. igrač Lokomotive na posudbama u Sesvetama, Dragovoljcu i od siječnja ove godine u Jarunu. No, na pripremama Lokomotive tijekom ljeta i zima nije uspio osigurati povratak u klub s kojim ima ugovor do lipnja iduće godine. Ali od siječnja kada je posuđen Jarunu on se afirmira kao najbolji igrač i strijelac sada "lige 12". Prvih pet kola ovoga prvenstva nije igrao, a već je prvi strijelac sa devet golova. Ono što mu je danas uspjelo u drugom poluvremenu govori o igraču koji nadmašuje ovaj stupanj natjecanja. Njegova tri šuta (nogom) bila su neobranjiva, toliko izrađena i ubojita da je zapravo nevjerojatno kako nije osigurao mjesto u Lokomotivi. Florucz Raul je visok 182 cm, djeluje više kao Eduardo (177 cm), nego Mandžukić (190) cm i možda mu nedostaje igra glavom, možda stalnost u igri, jer u prvom poluvremenu nije bio toliko uvjerljiv. On i nije prva špica, čini se da je po izraženosti - druga! Florucz Raulovo očitovanje poslije utakmice glasilo je ovako: "Teren je bio užasan, a pogotovo ona polovica na kojoj sam igrao u prvom poluvremenu. Moje podrijetlo je rumunjsko, ali sam rođen u Linzu gdje sam počeo u nogometnoj školi LASK-a. Ugovor s Lokomotivom traje mi do lipnja. Sada sam na dvojnoj registraciji."
Dok ima ovakvoga Florucza Raula, Jarun se ne treba nikoga bojati, a kad igra i Gabriel Groznica (20 godina) u veznom redu, također na dvojnoj registraciji iz Lokomotive, onda može računati i na visok plasman.

Alpas