SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljac čvrsto zadnji, predsjednik Perić upućivao prijekore treneru Sunari. Vukelić demantira Lončarevića, Kustošija pobjeđuje zahvaljujući njemu

Foto: Djuka / VukelićFoto: Djuka / Vukelić

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - KUSTOŠIJA 2:3 (0:1)

ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Fran Jović (Zagreb) 8. Pomoćni suci: Pušić i Vuković (Zagreb). Četvrti sudac: Meglić (Krapinske Toplice). Delegat: Firm (Zagreb). Kontrolor sudaca: Grgić (Osijek).

STRIJELCI: 0:1 - Šaronja (41), 1:1 - Markovina (53), 1:2 - Ivanković (57), 2:2 - I. Marić (65), 2:3 - Grgić (70).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: M. Marić 6, Marušić 6, Markovina 6,5, Cruz 5,5, Kobelić 5,5 (od 46. I. Marić 6,5), Dadić 6, Ćavar 6, Bašić 5,5 (od 81. Bilić -), Perić 6, Vinogradac 5,5, Zdunić 5,5 (od 60. Šutalo 6). Trener Sunara 6.

KUSTOŠIJA: Vasilj 6, Oreč 6,5, Smoljo 6, Komorski 6, Klančir 6 (od 70. Gogić 6,5), Ivanković 7, Nikpalj 6,5 (od 81. Tonon -), M. Babić 6, Grgić 7, Vukelić 7,5 (od 90+3 Ajazi -), Šaronja 7 (od 81. Vukadinović -). Trener Klingor 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
igrač dvoboja: Fran Vukelić (Kustošija).

Poslije 16 odigranih utakmica (ukupno se u tri kruga igraju 33 kola) zagrebački klubovi "lige 12" na ljestvici se dijele u tri skupine. Rudeš je premoćno vodeći, sedmo, osmo i deveto mjesto dijele Dubrava TK, Kustošija i Jarun s po 20 bodova, dok je posljednji 12. Hrvatski dragovoljac sa samo 11 bodova, četiri manje od pretposljednjeg BSK-a i prilično sumornom prognozom njegova konačnog plasmana u drugom rangu hrvatskog nogometa. Poslije poraza u prošlom kolu u Zmijavcima kojem su kumovali loši suci, danas je i na domaćem terenu u Sigetu uslijedio posrtaj, ali ne zbog sudačkih pogrešaka. Suci su bili odlični. Događa se nešto drugo. Dragovoljac se raspada na više razina i prijeti mu put kakav se već dogodio NK Zagrebu koji je od prvog završio u petom rangu natjecanja. Čini se kako je poslije današnjeg poraza u opasnost došao i sportski direktor i trener Krešimir Sunara koji je na "užarenu stolicu" sjeo nakon "smaknuća" trenera Ive Milića u šestom kolu. Pitanje je hoće li Sunara preživjeti na kormilu nakon samo jednog osvojenog boda u četiri kola. Predsjednik Perić je za vrijeme utakmice upućivao oštre prijekore na račun trenera. Sunara je u ovom prvenstvu postao "znamenit" po pogrešnoj zamjeni igrača protiv Rudeša u 7. kolu 23. rujna. Iako je zasluženo izgubio Rudeš se žalio i dobio je utakmicu s 3:0. Sunara nema momčad koja bi bila ravnopravna ostalima.
Kustošija u posljednje vrijeme igra na krilima 21-godišnjeg Frana Vukelića. Zanimljivo kako Vukelić u razdoblju legendarnog trenera Ilije Lončarevića nije bio u prvom plamu. Lončarević je jedan od najviše korištenih medijskih komentatora aktualnog svjetskog prvenstva. Vukelić je izvrstan znalac, ali nije trkač i to je smetalo Lončareviću. Vukelić je već drugi strijelac "lige 12". Danas u Sigetu nije zabio, ali manje-više sve korisno i atraktivno dogodilo se u njegovoj izvedbi.