SportNews.hr

prava sportska priča

Predstavljena knjiga "100 godina nogometa u Kustošiji". Govorili Srebrić i Svetina

Večeras je predstavljena knjiga Zorana Šplajta "100 godina nogometa u Kustošiji". Knjigu su predstavili Vladimir Babić predsjednik NK Kustošije i Branko Tuđen, dugogodišnji glavni urednik Večernjeg lista i Sportskih novosti, suradnik SportNewsa, te sam autor. Zoran Šplajt je rođen 1964. bio je igrač i dužnosnik Metalca i Kustošije, a od 1993. pa idućih 15 godina i i predsjednik NK Kustošije. Šplajt je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti i jedan je od osnivača 150. černomerečke brigade HV-a.
Predstavljanju je prisustvovalo 80-ak sportskih djelatnika i navijača kluba, kao i predstavnici ZNS-a i HNS-a. Govorili su Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika HNS-a i Tomislav Svetina, direktor HNS-a i predsjednik ZNS-a.
Knjiga ima 285 stranica s 10 poglavlja: povijest naselja, nogomet u Zagrebu, začetak nogometa u Kustošiji, nogomet u Kustošiji nakon Drugoga svjetskoga rata, osnutak NK Kustošije, spajanje Kustošije i Metalca, ponovno Kustošija, klupski podmladak, od ledane do stadiona i mali nogomet.
U kulturno-umjetničkom programu nastupio je tamburaški sastav KUD Kustošija, a voditelj programa bio je Zdenko Hrašek.