SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun rekonstrukcijom momčadi kreće u nastavak prvenstva. Prinove Josip Tadić i Tomislav Šarić s prvoligaškim i internacionalnim iskustvom s ulogom hegemoniziranja momčadi

Predsjednik Jaruna Grgo Jolić prije odlaska na godišnji s obitelji u Meksiko treneru Jerku Leki i prvom suradniku Darku Janječiću Žici dao je zadaću da momčad Jaruna osnaže igrački i karakterno nezadovoljan ostvarenim 9. mjestom i padom koncentracije momčadi u nekim utakmicama jesenske polusezone što je Jarun koštalo 5-6 bodova. Analiza je pokazala da momčadi nedostaje iskustvo, a i roster koji može nadomjestiti ozlijeđene još ako se radi o stožernim igračima kao što je bilo s ozljedama Bilobrka, Fintića, Raula onda se nametnuo imperativ za potragom iskustveno kvalitetnih akvizicija, kao i oslobađanjem mjesta u svlačionici od onih koji se nisu uspjeli nametnuti, procijenjeno je da se nema više vremena na njih čekati, tako da je dosta onih kojima su se zahvalili.

Dvojac Leko i Janječić prionuli su poslu, iskustvo su pronašli u novim akvizicijama Josipu Tadiću, bivšem napadaču Dinama i Osijeka, a koji pristiže iz FC Žalgirisa Vilnius, Tomislavu Šariću, zadnjem veznom koji dolazi iz RFS (Riga, Latvija) isto tako kao i Tadić s prvoligaškim iskustvom HNL-a u Interu i Osijeku. Tridesetpetogodišnji Tadić i tridesetdvogodišnji Šarić imat će prvenstvenu ulogu da hegemoniziraju momčad što im neće biti problem s obzirom na veliko igračko iskustvo i internacionalne karijere.

Momčad je osnažena još s dvije mlađe prinove, dvadesetdvogodišnji Josip Marinić, vezni dolazi iz Krškog i dvadesetgodišnji stoper Miro Bakula igrač Osijeka s posudbe iz Cibalije. Traži se zamjena za Mateja Mamića na desnom boku zbog njegovog odlaska u Posušje BiH premijer ligaša, a najizglednije je da će se pozitivno završiti razgovori s Jurajem Spudićem iz Rudara Velenje, bivšim igračem Gorice.

- Morali smo "ubrizgati svježe krvi", osvježiti momčad, a uz nekoliko igrača iz Lokomotive koji će doći na posudbu opet ćemo biti pri vrhu tablice gdje bi se sa šest nesretno i nespretno "prosutih" bodova našli, a što zaslužujemo. Besprijekornu suradnju imamo s Lokomotivom zahvaljujući razumijevanju i maksimalnoj podršci od strane direktora Božidara Šikića i braće Čabraja Jurice i Silvia, voditelja škole i trenera prve momčadi. Uprava čvrsto stoji i daje puno povjerenje treneru Jerku Leki te se nadamo da će prinove i potezi koje smo povukli donijeti uspješne igre koje će polučiti dobre rezultate. I dalje ćemo igrati na stadionu u Lučkom gdje imamo dobre uvjete i osjećamo se tamo kao doma, govori Darko Janječić Žica.

Pripreme Jaruna počinju 09.01.2023., a od 30.01. - 09.02.2023. u Medulinu će nastupiti na turniru Arena kup i odigrati 4 utakmice. Trener Leko dogovorio je još 5 utakmica:

14.01.2023. Hrvatski Dragovoljac - Jarun
18.01.2023. Rudeš - Jarun
25.01.2023. Mladost Ždralovi - Jarun
28.01.2023. Sesvete - Jarun
11.02.2023. Dinamo (OO) Jarun
Prvenstvo počinje 18.02.2023. kada će Jarun ugostiti Cibaliju u Lučkom.

- Krećemo s pripremama 9.1 i jedva čekam treninge da se spremimo za ono što nas čeka u nastavku prvenstva. Naravno gledajući prošli dio prvenstva rezultatski ne možemo biti zadovoljni i toga smo svjesni i stožer i igrači. Isto tako znamo da smo zaslužili igrama više bodova ali vjerujem da ćemo taj dio nadoknaditi u proljetnom dijelu prvenstva. Cilj nam je popraviti odbrambeni dio, istina da igramo napadački nogomet jer je se tako najbolje razvijaju kapaciteti igrača da vide za što su sposobni u igri ali obrana se mora igrati od napadača do golmana. Mišljenja sam da ograničavanje igrača samo u neki sustav igre nije dobro u razvoju mladih igrača te da moraju imati slobodu u donošenju odluka svatko na svojoj poziciji uz naravno odgovornost koju ta poziciji traži. Malo smo išli u osvježenje momčadi da promijenimo krvnu sliku momčadi s nekim odlascima te dolaskom dva starija igrača i par mladih koji će donijeti novu energiju u momčadi, rezimira Jerko Leko

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room