SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš s Olimpijom u Medulinu, glavna proba u Austriji. Protiv Jaruna na svojoj umjetnoj travi 18. siječnja u 12 sati

"Samo kratko, nemoj dugo. na objedu sam s Upravom", oglasio se "stari lav"  Davor Mladina na poziv još starijeg izvjestitelja. Nekad ne bi bilo tako, ali dob je dob, pa je ovaj put išlo brzometno. Srećom, poslije odlaska Roberta Ćosića, kapetan će vjerojatno ostati pristojni Antonio Boršić suradljiv, pričljiv i bez sumnjičenja, s iskustvom igranja u najelitnijem rangu. Tako da smo ono što još nismo znali Mladinu propitali "po brzom postupku". Znali smo naime da je Rudeš počeo nešto iza 11 sati, trenirati će na umjetnoj travi sportskog centra u Rudešu, jednom, odnosno dva puta dnevno. Zasad neće trenirati u Španskom. Kao što je poznato 6. prosinca potpisan je sa Španskom ugovor o sportsko-poslovnoj suradnji.
Gdje i kada ćete igrati s Jarunom prvu pripremnu utakmicu?
"Igrati ćemo u srijedu 18. siječnja u 12 sati na našem terenu s umjetnom travom", odgovorio je Mladina.
Gdje ćete igrati 1. veljače s ljubljankom Olimpijom? Bilo bi lijepo da s vodećim slovenskim klubom odigrate u Rudešu na glavnom terenu?
"Nećemo igrati u Rudešu. Skoknut ćemo do Medulina gdje će Olimpija biti na pripremama"
Gdje će biti glavna proba?
"U Austriji protiv ST Poltena, 10. veljače".
Kada smo se poslije čuli s asistentom Ivanom Zubićem njegova je bila: "Naša umjetna trava je u odličnom stanju. Na teren u Španskom ćemo vjerojatno u drugom dijelu priprema". 
To  bi bilo sukladno praksi kako se u prvenstvo ne ide s umjetne trave.