SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš moćan, pregazio je susjedni Jarun čak s 5:0. Zasad samo Gudelj, Kralj i Boršić sigurni za elitni rang. Bojazan za Jarun koji kao nitko i nikada zavisi od Rumunja Raula, prvoga strijelca lige

Rudeš - Jarun 5:0 (1:0)
 
ZAGREB - Igralište s umjetnom travom u Rudešu. Gledatelja: 10. Suci: Ačkar, Krizmanić i Lozić.
STRIJELCI: 1:0 - Pavković (10), 2:0 - Gudelj (46), 3:0 - Gašparić (56), 4:0 - Gudelj (72), 5:0 - Roko Brajković (88).
 
RUDEŠ: Kralj, B. Brajković, Ferreira Campos, Pavlek, Pavković, Laća, Srbljinović, Shatri, Araujo, Latković, Popović. (Perić, Želalić, Gašparić, Štefanac, Puljić, Rešetar, Pasariček, Krizmanić, R. Brajković, Gudelj, Kovačević). Trener Mladina.
 
JARUN: Savatović, Ružička, Karamatić, Dajčer, Spudić, Marinić, Šarić, Ačkar, Florucz Raul, Alghoul, Tadić. (Lukić, Međumorec, Đuričić, Ćosić, Ilakovac, Čop, Čaleta). Trener Leko.
 
Rudeš je ostao moćan, iako nekih igrača nema. Otišli su Ćosić, Doležal i Borovac, ali Rudešani će i dalje biti premoćni. Osam bodova je tolika prednost da bi ju samo neke dramatično nepredviđene okolnosti mogle istopiti. Rudeš ima po dvojicu za svaku poziciju i sada je pitanje kako to iskombinirati. I ono najvažnije: koji su to igrači koji će u sljedećoj nogometnoj godini biti sposobni igrati u najelitnijem rangu, te slijedom toga koje će pozicije biti potrebno popuniti novacima. Da se ne dogodi kao s Hrvatskim dragovoljcem u jesen 2021. Trener Davor Mladina kaže kako zna imena koja imaju elitni potencijal, ali to zasad iz razumljivih razloga neće reći. Tehnički direktor Silvio Marić hodao je s rokovnikom po pod rukom, no nismo  ga to pitali. Pretpostavili smo kako bi odgovorio jednako kao i trener.
U današnjoj trening-provjeri Rudeš je isprobao dva različita sastava. Čini se kako je u prvom dijelu igrala najjača obrana, a u drugom najbolji napad. Trener je vjerojatno  želio provjeriti mogu li napadači Tomislav Gudelj i Krešimir Kovačević igrati zajedno jer su sličnoga profila. Gudelj može igrati elitnu ligu, tu sumnje nema. Trener Mladina se tijekom utakmice oduševio Kovačevićevom brzinom, ali još nije izbrisan dojam njegove sebičnosti u susretu sa Cibaliom. Među ove koji mogu u elitnu ligu svakako spada i Antonio Boršić koji nije igrao zbog lakše ozljede. Proveli smo drugo poluvrijeme u druženje s jednim od najsigurnijih igrača, 21-godišnjem vratarom Karlom Kraljem. On je postavo zanimljivo pitanje: što mislimo tko je bio najbolji igrač Rudeša u jesenskom dijelu. Bio si ti, ali to nije popularno reći, jer kakav bi to bio prvak s osam bodova prednosti i vratarom kao najboljim pojedincem?! To protuslovlje je za raspravu, ali je sigurno kako Karlo Kralj ima mjesto među igračima za najviši rang.
 Jarun je u početku igrao s najboljima, trener Jerko Leko je u drugom poluvremenu dosta igrača mijenjao i što je utakmica približavala kraju, ubacivao je slabija imena. Kada je izašao Florucz Raul, Jarun je sasvim pao, najbolji strijelac, a vjerojatno i najbolji igrač Prve NL. Možda se čini grubo i neumjesno, ali Rumunj nema s kim igrati. Groznica je u Lokomotivi, Tadić i Šarić nisu ništa pokazali, što ne znači da neće. Kako smo čuli, a i sam Raul nam je potvrdio, još će odigrati proljeće za Jarun, u ljetu slijedi rastanak. Obaviješteni kažu kako će novi klub biti Olimpija. Već smo ranije pitali trenera Leku, a danas i ponovili: zašto nepobitno talentirani Florucz Raul igra na mahove, od poteza do poteza, a ne i u kontinuitetu: "Da to radi igrao bi u elitnoj ligi. Mlad je pa će valjda naučiti. Za nas je nevolja što je kažnjen s dvije utakmice i neće igrati na početku nastavka zbog isključenja u Bijelom Brdu", zabrinut je trener.
Sasvim iskreno, treba se za Jarun bojati. Neće ispasti, ali bez Flozicza i  Groznice te s neizvjesnim dometima Tadića i Šarića, prva dva kola nastavka, protiv Cibale i Dugopolja, bit će krajnje neizvjesna. Jarun, kao nitko i nikada, zavisi od austrijskoga Rumunja. U najgorem slučaju Jarun bi mogao biti pretposljednji i igrati kvalifikacije.