SportNews.hr

prava sportska priča

Bruno Brajković i Rešetar nametnuli su se kao budući igrači elitne lige. Latković još nije na razini drugih ponajboljih igrača Rudeša. Mladost slabija nego na ljetnim pripremama

Rudeš - Mladost Ždralović 4:1 (2:0)
 
Zagreb - Igralište s umjetnom travom u Rudešu. Gledatelja: 50. Suci: G. Jović, Jokić, Radić.
STRIJELCI: 1:0 - B. Brjković (25), 2:0 - Gudelj (31), 3:0 - Araujo (62), 3: 1- Mamić (70), 4:1 - Kovačević (84).
 
RUDEŠ: Perić, B. Brajković, Štefanac, Pavlek, Pavković, Pasariček, Srbljinović, R. Brajković, Laća, Rešetar, Gudelj. (Perić, Želalić, Ferreira Campos, Dumančić, Šare, Krizmanić, Liklin, Saud, Araujo, Latković, Kovačević). Trener Mladina.
 
MLADOST ŽDRALOVI: Domović, Azinović, Bošnjak, Šuto, Raužan, Herceg, Jakšić, Mađarić, Jajalo, Baraban, Šurmin, (Trešet, Crnoja, Abramović, Bošnjak, Silva, Bamba, Prskalo, Čordaš, Mamić, Kunštek, Frabceković). Trener Bradić.
 
Trener Rudeša Davor Mladina isprobava različite varijante, pa tako danas protiv Mladosti nije igrao s dvije špice Tomislavom Gudeljem i Krešimirom Kovačevićem. Svaki je igrao po jedno poluvrijeme i svaki je zabio po jedan gol, ali se momčad u prvom dijelu činila stabilnija i odlučnija. Ako tražimo igrače za budući najviši rang u kojem će zasigurno Rudeš igrati u sljedećoj nogometnoj godini, danas smo našli još dvojicu. To su desni bek Bruno Brajković i lijevo krilo Dominik Rešetar. Posebno dobro igrao je bek B. Brajković zabivši prvi gol, dok je kod drugoga asistirao Gudelju. Vrlo je zgodno gledati kad u špici igraju Gudelj i Kovačević, kao protiv Jaruna, ali u prvenstvenim nadmetanjima to može biti suviše neoprezno i preofenzivno.  Danas protiv Mladosti jako dobro izgledao je visoki presing Rudeša u pojedinim razdobljima prvoga poluvremena. Nešto slabije od očekivanoga igra Aleksa Latković. To je onaj mladi Crnogorac koji je u Kupu 8. studenoga prošle godine slomio Istru. Luka Liklin je poslije ozljede nekako odveć nježan. Sljedeću utakmicu Rudeš igra u srijedu u 11 sati u Sesvetama.
Mladost iz Ždralova sedma na ljestvici jedinstvene Hrvatske lige teško je dolazila do izražaja protiv budućeg superligaša. Svakako joj je minus bio to što nisu konkurirali Žabec, Colarić i Brezina. Puno bolje gosti su izgledali u drugom poluvremenu kad je izostao Rudešov presing i kad su na terenu bila dva nešto slabija sastava, Mladost se činila slabijom nego u ljetnim priprema na utakmici u Kustošiji kada smo ju posljednji put gledali.