SportNews.hr

prava sportska priča

Hrvatski dragovoljac postao klub slučaj! Treneri nogometne škole od danas u štrajku zbog neisplaćenih plaća! Perić: Dužni smo dvije plaće.

Hrvatski dragovoljac ovih dana postaje klub "slučaj", nakon što mu je uplatom 50.000 kn dugovanja prema HNS-u skinuta suspenzija odigravanja svih utakmica, tako i onih pripremnih, od danas su u štrajku treneri škole nogometa i dok im se ne isplate zaostale plaće neće odrađivati treninge, kako treneri navode u e-mailu koji su uputili roditeljima djece nogometne škole Hrvatskog dragovoljca. Također navode da im nisu isplaćene plaće unatrag nekoliko mjeseci i čim budu nastavit će s radom.

Marinko Perić predsjednik Hrvatskog dragovoljca jučer je za Sportske novosti izjavio da će danas popodne održati sastanak s određenim zaključcima i potvrdio da klub trenerima duguje dvije plaće.

Metastaze karcinoma našeg nogometa zvanog neplaćanje dogovorenih plaća, honorara igračima i ostalim zaposlenicima kluba toliko su se proširile i zarazile nogometni sustav, što je dovelo je do toga da jedini efikasan lijek je štrajk ili obustava rada. Odgovornost upravljačkih struktura po ovome pitanju je nikakva i umjesto da predsjednici i članovi IO u situacijama kada ne mogu pronaći sredstva za funkcioniranje kluba zahvale se na ukazanom povjerenju , oni poput moćnih diktatora ili egipatskih faraona "potjeraju" one koji dignu glas i zatraže ono što im pripada. 

Hrvatski nogomet ima ogroman međunarodni ugled  zahvaljujući uspjesima reprezentacije u čemu je ogromna uloga i klubova, ali to nekima ne daje za pravo da ponašanjima i neizvršavanjem obaveza blate sve one koji poštenim radom doprinose razvoju igrača od najmanjih uzrasta do naših nogometnih svjetskih zvijezda.