SportNews.hr

prava sportska priča

Na Paraćevu memorijalu u Dubravi euro-gol Dobrića sa 30-ak m. Dubrava prva, Kustošija druga. Opatija treća. Bogolin ima upalu pluća, ali momčad ima zraka, nije dosadna kao lani

Foto; FB DTK/ Val Bogolin najbolji strijeac turniraFoto; FB DTK/ Val Bogolin najbolji strijeac turnira

DUBRAVA TK - OPATIJA 2:0 (1:0)

ZAGREB - Igralište s umjetnom travom u Dubravi. Gledatelja: 30. Suci: Dragašević, Varivoda i Žiger.

STRIJELCI: 1:0 - Dobrić (45), 2:0 - Petriško (46).

DUBRAVA TK: Šarkanj, T. Ljubanović, Ferdinand Ikenna, Tomas, Agba, T. Palić, Dobrić, Tomek, Petriško, Čoko, I. Ljubanović (J. Palić, Hoić, Seth, Lazar, Gucić, Cerovec). Trener Milinović.

OPATIJA: Prskalo, Grujević, Marshal, Glibo, Malinić, Jugović, Furijan, Lagundžija, B. Bogolin, Kukoć, Pejanović. (Kašiković, Akinola, Gavrić, Pozderac, Lazić, hrmić, Čulina, Ratković, Balent). Trener Čizmarević.


Lovro Dobrić (23) novi zadnji vezni Dubrave kojega su nedavno otpustili Jarun i Lokomotiva, zabio je euro-gol šutom s 30-ak metara u same rašlje vratara, 35-godišnjeg Andreja Prskala. Iza Prskala je i karijera u najvišem rangu. A sad o Dobriću: "Ozbiljan igrač, karakteran, da još ima malo brzine bio bi za stupanja više", hvalio je Dobrića, na sav glas, sportski direktor Dubrave Darko Šantek. Još prošle sezone trener Jaruna Jerko Leko najavljivao je mogućnost povlačenja Dobrića na Kajzericu. A ispalo je sasvim drukčije! Dubrava je pribavila i Frana Tomeka, 20-godišnjega, također veznoga koji je igrao za Dinamo II dok je on još postojao u prošloj nogometnoj godini. Tamnoputi Peter Agba proglašen je najboljim igračem turnira, a Tin Šarkanj najboljim vratarom. Sve je dakle prošlo u znaku Dubrave.
Bila je ovo utakmica posljednjega kola "Paraćeva memorijala". Dubrava je prva sa sedam bodova, dvije pobjede i jednim neodlučenim, dok je druga Kustošija osvojila pet bodova, treća je Opatija sa četiri boda i posljednji Hrvatski dragovoljac bez bodova.
Vjetar s Miroševca nije bio ugodan, ali je dvoboj između Dubrave i Opatije koji je odlučivao o prvom mjestu bio zanimljiv i nadasve borben. Umjetna trava baš nije poligon za vjerodostojne ocjene, pripreme su to, ali osim Dubrave može biti zadovoljna i Opatija. Jest da se "alfa i omega" trener i financijer Zoran Bogolin razbolio od upale pluća i nije došao, ali ovo nije ona dosadna momčad kakvu pamtimo iz razdoblja prošlosezonskog ispadanja iz Druge HNL. Baltazar Bogolin stariji sin objasnio je očev izostanak: "Bio je jučer na pregledu u bolnici i bolest je dijagnosticirana". Mlađi sin, Val Bogolin proglašen je najboljim strijelcem turnira, doduše samo s dva gola, ali to mu je pripalo kao najmlađem među ipak skromnim strijelcima. Iako ima devet bodova manje od drugoplasiranih Sesveta, Opatija još nije odustala od povratka u "ligu 12". Igor Jugović (34 godine) stari znanac sa zagrebačkih terena, sada Opatijac, smatra kako su Sesvete i Opatija dvije najbolje momčadi Druge NL, kako će sve zavisiti od početka proljetnog nastavka: Opatija igra dvije za redom doma, pa u Belišću...