SportNews.hr

prava sportska priča

Dolaskom Andyja Bare Kustošija gradi nove standarde. Prvi put na pripreme izvan Zagreba. Tandem Vlado Babić - Andy Bara potiče i razvoj glasovite Kustošijine škole. Vezna linija Kustošije bolja od Rudešove!?

ZAGREB - Dolazak istaknutog nogometnog menadžera Andyja Bare u NK Kustošiju dao je novi zamah. Zajedno s predsjednikom Vladom Babićem ruši mnoge dosadašnje standarde. Ne pamti se da je Kustošija u ovom razdoblju priprema odlazila izvan Zagreba. Od utorka 31. siječnja Kustošija igra na turniru u Medulinu gdje će odigrati četiri utakmice, već u utorak u 11 sati protiv gradskoga rivala Jaruna, a potom u petak i ponedjeljak suparnici će biti BiH klubovi Krupa i Sloboda, te na kraju iduću srijedu ili četvrtak utakmica za konačni plasman na turniru. Trener Ugo Klingor vrlo je zadovoljan takvim razvojem događaja: "Oduševljen sam načinom razmišljanja i komunikacijskim stilom gospodina Bare", kaže trener i dodaje: "Predsjednik Babić i Bara pokazuju najviši stupanj ambicioznosti. Razvoj glasovite Kustošijine škole nogometa dobiti će novi zamašnjak."
Premda nisu dovedena super pojačanja, čini se, kako će Kustošija imati krajnje izbalansiranu momčad. Dolaskom Ivana Stjepanovića (24) koji je igrao u Dugom Selu, Dragovoljcu, Rudešu i Austriji, te Mihovilom Geljićem iz Jaruna, trebalo bi biti riješeno pitanje vrha napada za koji još konkuriraju i Andrej Šaronja i Ante Vukadinović. No, glavna uporišta, bez sumnje bit će vezna linija i stoperski par Filip  Šušković Jakopac i Luka Smoljo. Kandidati za veznu liniju, to je takav izbor na kojem može pozavidjeti i Rudeš. Svejedno hoće li Klingor igrati s petoricom ili četvoricom, mogu se stvoriti doista zanimljive kombinacije veznoga reda. Primjerice u sastavu s petoricom: Ivanković, Nikpalj, Borovac, Đaković (vratio se poslije Rudeša i Međimurja), te Mario Babić. U nekoj kombinaciji može kandidirati i Šimun Grgić desno krilo, a ljevak. Najbolji igrač Kustošije je Roko Ivanković, star 22-godine, zadnji vezni koji je već i kapetan momčadi. Onako kako prosuđujemo, Ivanković bi trebao biti "prvi pik", vjerojatno novoga superligaša Rudeša u lipanjsko-srpanjskom prijelaznom roku. Osim ako ga Endy Bara ne plasira negdje u inozemstvo. Čini se kako je sportski direktor Rudeša Silvio Marić pogriješio što Ivankovića nije doveo već u prosincu, ali bi vjerojatno odšteta koju bi tražili Bara i Babć bila takva da ju sada ne bi mogao platiti. Trener Klingor posebno hvali Maria Babića, 30-godišnju desetku, vrsnoga znalca, koji može igrati i sasvim iza dvojice napadača, ali je Ilija Lončarević na početku jeseni tvrdio kako nema snage. "Mario umrijet ćeš", vikao je u jednom trenutku legendarni Ilija.  "Babić radi izvrsno i mislim kako će biti potpuno spreman", ističe Klingor.
Nastupom i treninzima u Medulinu Kustošija će zaboraviti umjetnu travu. Dubrava to još neće učiniti: ona će u srijedu igrati u Dugom Selu, a u subotu sa Zagorcem na svojoj umjetnoj travi. Možda predugo čeka s prirodnom? Dubrava i Kustošija drmale su na - u subotu završenom - "Paraćevu memorijalu".