SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš u crijevnoj virozi, odgođena utakmica s Olimpijom

ZAGREB - Rudeš vodeća momčad Prve NL, s osam bodova prednosti, neće u srijedu u Rovinju igrati protiv ljubljanske Olimpije, kako je je bilo dogovoreno. Dva su razloga takvome razvoju događaja. "Prvo su došli predstavnici Olimpije s viješću kako se ne može igrati u Rovinju i neka mi preuzmemo domaćinstvo. Mislili smo na Kantridi ili negdje u Zagrebu. Ali danas uoči treninga, suočili smo se s novim problemom. Šest, sedam igrača razboljelo se od crijevne viroze i nema smisla u takvoj situaciji igrati utakmicu. Odgodili smo susret i prestali tragati za eventualnim domaćim terenom. Bit ćemo mirni od utakmica do subotnjeg gostovanja u Novom Mestu protiv Krke", objašnjava trener Davor Mladina.
Kad se razgovara s trenerom Rudeša informacije frcaju na sve strane i teško je baš sve pohvatati, pa nije isključeno kako smo nešto i propustili napisati.
Posljednja provjera bila je u subotu u Radomlju protiv slovenskoga prvoligaša. Završilo je 3:3. Možda ste ipak puno primili?
"Izjednačujući gol dobili smo u posljednjoj minuti. Igrali smo 4X30 minuta. Nije bilo loše, naprotiv bilo je jako dobro. Tražimo sustav igre, bit će tu i 3-5-2 izvedbe, mijenjati ćemo prema protivniku. Sjećate se kako smo u Kupu skinuli Istru s takvim sustavom na početku, sada je ona u sličnoj izvedbi potopila Hajduka. Poslije četiri probne utakmice imamo dvije pobjede, jedan poraz i jedan neodlučeni ishod s gol razlikom 14:7."
Još je ozlijeđen lijevi bek i kapetan Antonio Boršić, a ni Kovačević nije igrao. Boršić je jedini s prvoligaškim iskustvom. Kako i dokle bez njega?
"Vjerojatno neće biti spreman na početku 18. veljače. Igrati će Pavković. Kovačević je danas došao na trening".
Mogu li i trebaju li Gudelj i Kovačević igrati zajedno?
"Na nekim utakmicama mogu. Vidjelo se to nedavno protiv Jaruna".
Kada ćete početi trenirati na prirodnoj travi?
"Još ne znamo. Utakmicu s Krkom igrati ćemo na umjetnoj".