SportNews.hr

prava sportska priča

Milinović ne odustaje od četvorice u zadnjoj liniji. Dubrava neće igrati u 3-4-3 sustavu, kao možda modernijem, ali su baš ta četvorica najbolji dio momčadi. Sada je i vezna linija izuzetno jaka: Agba - Dobrić - Tomek - M. Ivanović

Dubrava TK  vrlo dobro gura u pripremama. Poslije osvojenog prvog mjesta na "Paraćevu memorijalu" jučer je pobijeđeno Dugo Selo na njegovu terenu s umjetnom travom (3:1). Petar Petriško (20) postigao je dva gola i tako nastavio seriju s memorijalnog turnira na kojem je zabio protiv Kustošije i Opatije.
"Petriško igra lijevo krilo, odličan je, treba mu malo više agresije", komentira trener Damir Milinović.
Na prošlotjednom turniru na trenutak se učinilo kako trener Milinović odustaje od jesenskog sustava sa četvoricom u zadnjoj liniji i priklanja se modernijem 3-4-3 koji daje više mogućnosti prema naprijed. Mladina u Rudešu i Klingor u Kustošiji ozbiljno razmatraju takvu mogućnost.
"Vjerojatno ste krivo vidjeli. Četvorica u zadnjoj liniji bila su naša najjača karika u jesenskom dijelu. Ne ljestvici smo sedmi, a po broju primljenih pogodaka (17) peti. Nema potrebe za taj eksperiment", ističe trener.
Ako je tako, ipak je sasvim sigurno kako vezna linija dobiva novi zamah? Otišao je Turanjanin, ali uz Agbu koji je došao u srpnju, sada su tu novaci Lovro Dobrić iz Jaruna (Lokomotive) i Fran Tomek iz Dinama II? Što je Tomek zadnji ili prednji vezni?
"Tomek je u biti zadnji vezni, no to je sada sjajna kombinacija odličnih znalaca Agba - Dobrić Tomek".
Što je s Markom Ivanovićem? S njime ste jesenas pogodili kada ste mu dali ulogu prednjega veznoga?
"Ivanović je slomio ruku i neće ga biti dva tjedna. Kada smo ga  jesenas rasteretili velikih obveza u igri, on se u finišu pokazao dobrim u novoj ulozi".
Što je s Hoićem? Kao da nije u milosti?
"Hoić je jučer protiv Dugog Sela igrao jako dobro. On u svaku utakmicu mora ući maksimalno motiviran. Inače neće biti kruha. Prva NL je surova liga".
Do početka prvenstva 18. veljače Dubrava će igrati sa Zagorcem, Sesvetama i Ravnicama. Kada će prijeći na prirodnu travu?
"Zagorec primamo u subotu na našem terenu s umjetnom travom. Želio bih da protiv Sesveta, sljedeću srijedu, igramo na prirodnoj travi. Bilo bi vrijeme, početak prvenstva je blizu", zaključuje Milinović.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room