SportNews.hr

prava sportska priča

Marinko Perić podnio ostavku potvrdio je dopredsjednik Milan Štefanac. Sutra zasjeda IO Hrvatskog dragovoljca.

Vijest da je Marinko Perić podnio ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog dragovoljca provjerili smo kod dopredsjednika Milana Štefanca.

- Perić me je kao i ostale članove IO izvijestio da podnosi ostavku na mjesto predsjednika. Sutra imamo sastanak IO na kojem ćemo donijeti zaključke i odluke o daljnjim koracima, rekao nam je Štefanac u telefonskom razgovoru.

Perić je danas "stjeran uza zid" štrajkom igrača i nemogućnošću da pribavi novac za isplatu zaostalih plaća prelomio i podnio ostavku kako doznajemo od našeg dobro upućenog izvora. U usmenom podnošenju tražio je da bude razriješen na način na koji je imenovan, pa to kod nekih izaziva sumnju da je ostavka iskrena i da se ne radi o još jednom manevru Marinka Perića. Da bi se ispunio njegov uvjet iz podnesene ostavke o razrješenju istim načinom kako je imenovan, to znači da bi ga trebala razriješiti skupština, a statutom je određeno da skupštinu saziva predsjednik. Da je Perić podnio ostavku pismenim putem u kojoj bi naveo da s današnjim danom ne odgovara za bilo kakve odluke IO imao bi lakši i brži put u zakazivanju izvanredne skupštine, a dala bi mu se mogućnost da se imenuje osoba koja će organizirati i zakazati skupštinu.

IO će pokušati sutra iznaći rješenje da se konačno agonija Hrvatskog dragovoljca okonča, kao i štrajk igrača i krene koliko toliko pripremati za početak prvenstva. Kako doznajemo već postoje neke privatne i pravne osobe koje su spremne pomoći da se krene u spašavanje ugleda kluba koji je srozan na najniže grane od njegova osnutka.

Pitali smo za komentar o ostavci počasnog predsjednika HD Ivicu Perkovića:

- Konačno je nešto dobro napravio za klub, ništa drugo nemam za reći, odgovorio je Perković.