SportNews.hr

prava sportska priča

Dolaskom šestorice iz Dinama na dvojnu registraciju podignuta je ljestvica očekivanja Dubravinih navijača. Tin Ljubanović teže je ozlijeđen, u kombinaciji je Gurlica

Dubrava TK je suradnjom s Dinamom podigla ljestvicu očekivanja, premda to može biti i "opasno". Privremeni angažman petorice izlaznih juniora pa i starijega Tomeka moglo bi zakočiti razvoj njezinih potencijala, a pitanje je i kakvu će prevagu donijeti ta šestorica nesumnjivo talentiranih, ali još neiskusnih. Ipak, tko ne bi poželio takve igrače.
"Na dvojnoj registraciji su Brkljača, Tomek, Gurlica, Živković, Vrbanić i Lukinić. Zasad smo pozvali trojicu: Brkljaču, Tomeka i Gurlicu, dva vezna i stopera", objašnjava sportski direktor Šantek.
Na žalost Tin Ljubanović je u nedjelju teže ozlijeđen, čini se kako mora na operaciju križnog ligamenta i sada je otvoreno pitanje trećeg stopera, pogotovo u sustavu 3-5-2.
"Zbog toga smo pozvali Gurlicu, iako i Dinamo ima problem na tim pozicijama dok se ne oporavi Boško Šutalo", nastavlja Šantek.
Trener Milinović priznaje svoju neobičnu situaciju: "Razgovarao sam s dečkima. Bitno je da oni shvate kako igranje u ligi 12 nije degradacija za njih. To je vrlo izazovno natjecanje. I ja sam igrao za Dinamo i znam koliko znači prekaliti se prije konkuriranja za prvu momčad u Maksimiru."
Je li se Tomek oporavio, hoće li igrati protiv Croatije?
"Tomek trenira i bit će u kombinaciji", kaže trener.
Dubrava putuje u Zmijavce preko Makarske gdje će prespavati.