SportNews.hr

prava sportska priča

Vukovaru devet bodova u tri kola, trener Bojko u krevetu, protiv Rudeša u derbiju prvenstva bez najboljega Mustedanagića. Dragovoljac je kod 0:0 promašio šansu utakmice

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - VUKOVAR 0:1 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 350. Glavni sudac: Majstorović (Split) 7,5. Pomoćni suci: Kuduz (Vrlika) i Brajković (Šibenik). Četvrti sudac: Stanić (Dugo Selo). Delegat: Bućan (Mravince). Kontrolor sudaca: Svilokos (Sisak).

STRIJELAC: 0:1 - Knoll (59).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Debjađi 6,5, Markovina 6, Braun 6, Žutić 6 (od 78. Pobi -), Islamović 6, Išlić 6 (od 64. Ćavar 6), Marković 6, Perić 6 (od 72. Lendrić -), Šutalo 6, Zdunić 6 (od 64. Amoateng 6), Vinogradac 6,5. Trener Perić 6.

VUKOVAR 1991.: Kolić 7, Pavičić 6 (od 63. Periša 6), Baltić 7, Jukić 6, Rugašević 6, Ruiz Gonzalez 6,5 (od 63. Pelko 6), Radošević 6,5, Mustedanagić 6,5, Biljan 6,5, Awounyo 6,5 (od 86. Saccone -), Knoll 7 (od 86. Andačić -). Trener umjesto bolesnoga Bojka sportski direktor Pernar 6,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Knoll (Vukovar 1991).
Crveni karton, drugi žuti, Mustedanagić Vukovar 1991 u 68. minuti.

U tri proljetna kola (jedno je bilo zaostalo od jeseni) Vukovar 1991 je osvojio svih devet bodova, postigao je dakle tri pobjede, s gol razlikom 6:1. Vukovar je jedini klub koji je u proljetno natjecanje ušao s ambicijom, ugroziti uvjerljivo vodeći Rudeš i to ne tako da spriječi njegov ulazak u najviši natjecateljski stupanj - Vukovar naime nije ni podnio zahtjev za licencijom - nego da mu se što više približi, pa ako bi bio toliko uspješan i da ga dostigne na prvom mjestu na ljestvici. Iduće nedjelje u 13 sati i pred televizijskim kamerama igra se derbi u Vukovaru. Danas je Vukovar ostao bez najboljega igrača Zinedina Mustedanagića koji je isključen zbog drugoga žutoga kartona i on neće igrati u najvećem derbiju proljetnoga nastavka, protiv Rudeša. Vukovar je u Siget došao i bez svojega trenera Miroslava Bojka koji ima virozu. Momčad je vodio sportski direktor Dražen Pernar. Nije trebalo čekati, Mustedanagića se moralo zamijeniti već poslije prvoga kartona. Tako je Vukovar više od 20 minuta igrao s igračem manje.
Utakmica je počela silovitim, visokim presingom gostiju i oni su poslije pola sata mogli voditi s 3:0. Brza igra bila je najveća prednost nad Dragovoljcem. Taj Nijemac Tim Torles Knoll (25) koji je 2020. igrao u Slaven Belupu, sigurno je jedan od najboljih igrača "lige 12". Poput Florusza iz Jaruna, može zabiti tri, a može proći s puno neiskorištenih šansi i bez pogotka. U prvom poluvremenu nije zabio tri gola, ali je u 59 minuti postigao jedini za pobjedu Vukovara. Trener Miroslav Bojko gledao je utakmicu iz kreveta na televiziji i ovako komentirao Nijemca: "Ako se napadač nađe u puno šansi, pa makar ih u jednoj utakmici nije iskoristio, to znači kako je jako dobar igrač. U takvoj ocjeni mi gledamo na Knolla." Jedan od najiskusnijih igrača Vukovara Tomislav Baltić (30) koji je na poziciji stopera odigrao solidno žali za propuštenim prigodama u početku. "Kada je Mustedanagić isključen morali smo se malo povući. On je naš najbolji igrač i njegovo neigranje protiv Rudeša bit će za nas veliki hendikep."
Hrvatski dragovoljac nije pao bez borbe, ali razlika u kvaliteti je očita, posebno u odnosu na neke igrače, Malo je nade. Vjerojatnost u ostanak toliko je mala koliko je mala vjerojatnost da Rudeš neće ući u najelitniji rang. Kada nastupe takvi dani, onda i sreća sasvim napusti: Dragovoljac je u 50. minuti, kod rezultata 0:0, imao šansu utakmice. Perić je pucao pokraj vrata. Trener Ivan Božić poslije utakmice je rekao: "Vukovar bio je mirniji. Mi smo bili u strahu kod pas igre, trebalo je više rizika. Imali smo 20 minuta igrača više, Teren bio je užasan."