SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš pobjeđuje, poslije dva kola rezultat je 5:0, ali Rudeš nije u formi. To nije dobra preporuka uoči najvažnije utakmice sezone. Jedino je vratar Kralj na elitnoj razini. Solin dobar, ali da igra do jutra ne bi zabio

RUDEŠ - SOLIN 2:0 ( 1:0)
 
ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledalaca: 250. Glavni sudac: Erceg (Pristeg, Benkovac) 7.  Pomoćni suci: Pajić (Rijeka) i Zobec (Strahoninec). Četvrti sudac: Melnjak (Rijeka). Delegat: Šundalić (Osijek). Kontrolor sudaca: Trampus (Osijek).
 
STRIJELCI: 1:0 - Gudelj (20), 2:0 - Liklin (57).
 
RUDEŠ: Kralj 7,5, B. Brajkovič 6,5, Ferreira Campos 7, Pavković 6,5 (od 76. Pavlek -), Shatri 6, Pasariček 7, Krizmanić 6,5 (od 70. Araujo 6), Liklin 7, Laća 6 (od 59. Latkovič 6), Rešetar 6 (od 59. R. Brajković 6,5), Gudelj 7,5 (od 76. Oddei -). Trener Mladina 7.
 
SOLIN: A. Topić 5,5 (od 59. Kargotić 6), Markota 6, Džaja 6 (od 73. Majdov 6), Tomić 6, Puljić 6,5, Dadić 5,5 (od 46. Kaćunko 6), Ninčević 6, D. Topić 6 (od 73. Buljan -), Kušeta 6, Mamić 6 (od 59. Vodanović 6), Chinedu 6. Trener Golem 6.
 
 
Ocjena igre: 6,5.
Igrač dvoboja: Gudelj (Rudeš).
 
Rudeš je u dvije utakmice proljetnoga nastavka osvojio šest bodova uz gol razliku 5:0. Solin jesenski vice prvak nije osvojio ni boda uz razliku pogodaka 0:5. To je u neku ruku i slika odnosa snaga u "ligi 12". Rudeš je bez konkurencije, ali Rudeš još nije u punoj formi i to umanjuje njegove izglede na iznenađenje u dosad najvažnijoj utakmici ove nogometne godine. U utorak Rudeš u Koprivnici igra četvrt finale Hrvatskog kupa protiv Slaven Belupa.
Solin je pružio dobar otpor Rudešu, bio je posebice u drugom poluvremenu i bolji, no čini se kako Solin ne bi zabio da se igralo i do nedjelje ujutro. Čak da ne bi stvorio ni neku osobito izglednu šansu, osim na samome početku susreta. I za polu-prigode Solina ne savladiva zapreka Rudeša bio je vratar Karlo Kralj  (21) za kojega se već gotovo sigurno može tvrditi da će imati kvalitetu i za elitnu ligu. Nama se i dalje čini kako Rudeš nema dovoljno kvalitetan vezni red u pozicijama prema naprijed. On je jak u zadnjim veznim igračima, iako Tomislav Srbljinović danas nije igrao zbog bolesti, ali bili su tu Luka Pasariček i Tomislav Krizmanić, no njihova je zadaća razgraditi suparničke akcije, a ne davati zadnji pas. Oni će možda biti potrebniji u utorak u Koprivnici. Luka Liklin i Aleksa Latković odigrali su svoje dionice prema naprijed u određenim dionicama susreta, no to nije dovoljno lucidno, koncentrirano i konkretno. Liklin je zabio gol poslije pogreške gostujućeg vratara. Tomislav Gudelj zabio je prvi gol, sudjelovao je u pripremi drugoga pogotka i borio se kao lav. Prinova iz SERIE A Brian Oddei, Ganac s talijanskim državljanstvom dobio je radnu dozvolu i odigrao 15-ak minuta završnice, ali nije ništa pokazao. Vjerojatno hoće nakon prilagodbe i priprema, no teško je pretpostaviti da bi već u srijedu protiv Slaven Belupa bio u stanju prirediti nešto veliko. U Koprivnici neće igrati i već dugo ozlijeđeni kapetan Antonio Boršić: "Mislim da sam se oporavio i da bih mogao, ali da mi to, poslije duže pauze, bude prvi nastup u najvažnijoj utakmici sezone, to ne bi išlo", kazao je.