SportNews.hr

prava sportska priča

Zašto se Rudeš oslobodio Mladininog asistenta Zubića? Je li to i upozorenje Mariću i Mladini? Dva uzastopna poraza nisu dobro sjela, iako nisu katastrofa. Zašto Marić nije u nikakvoj kombinaciji u Dinamu?

 
Rudešova facebook stranica upravo je objavila kako su se rastali NK Rudeš i Ivan Zubić, Mladinin pomoćnik. U obrazloženju stoji da je "Zubić odlučio krenuti svojim putem". Zubić je došao u ljeti iz zabočke Mladosti, bio je i u Kustošiji, a u javnosti se taj transfer tumačio voljom direktora Čondrića. Poslije smjene Neretljaka, a prije dolaska Mladine, Zubić je vodio momčad.
Iz Rudeševa objašnjenja nije baš jasno, je li Zubić dobio otkaz, je li je dao ostavku, ili je sve to bilo sporazumno. Razgovarali smo sa Zubićem; on je suzdržan i nije dovoljno jasno zašto se to dogodilo. Zubić ponavlja "ja sam slobodan, želim im svaku sreću". Nama se čini kako je netko morao platiti cijenu za dva uzastopna poraza, iako oni nisu katastrofalni. Rudeš je i dalje uvjerljivo vodeći, a porazi protiv jedne od najboljih hrvatskih momčadi Slaven Belupa i  jakoga Vukovara 1991 koji ima dvojicu stranaca Gonzaleza i Knolla kakvu nema nitko u "ligi 12". Jedino možda Jarun u Rumnju Floruczu. Dva poraza su dosuše upozoravajuća, ali nisu zvono za uzbunu. Ako se u nedjelju pobijedi Orijent opet će sve sjesti na svoje mjesto. 
Ovo je možda i upozorenje treneru Davoru Mladini. Pitanje je i kako stoji "Dinamova legenda" Silvio Marić, sportski direktor Rudeša, s jakim utjecajem na Mladinu? Zanimljivo Marić nije u nikakvim kombinacijama za Dinamo, premda je iza njega velika igračka karijera. Marić, ili se još nije dokazao u Rudešu, ili nema svojih ljudi u Dinamu, ili nije uopće prepoznat kao neka trenerska perspektiva.