SportNews.hr

prava sportska priča

Toplak je najveći trener koji je ikada ušao kroz Kustošijina vrata. Kapetanović bio je kratko, u drugo doba. Toplak potpisao na 2,5 godine. Privukao ga je Barin projekt. Od ljeta trening kamp u Blatu i jaka momčad

Vlado Babić, predsjednik Kustošije potvrdio je dolazak na trenersko kormilo Samira Toplaka i njegova asistenta Branka Lađevića. Dosadašnji trener Ugo Klingor kao i njegova asistentica doktorica nogometa Petra Mandić, razriješeni su. Babić je rekao da ne može govoriti o plaći novoga trenerskoga dvojca jer je to u aranžmanu menadžera Andyja Bare. Kustošija, uključujući i Metalac, povukla je jedan najvećih poteza u svojoj povijesti. Toplak je vodio četiri kluba iz najvišega ranga hrvatskoga nogometa. Takav domet  nisu imali ni svojedobno veliki Vladimir Firm, Franjo Adročec, ni Sveto Milovanović Koka. Samo Domagoj Kapetanović kratko, ali u jednom dobu kada Hrvatska nije bila druga i treća na svjetskim prvenstvima.
Vlado Babić koji je i sam bio poznati golman i trener suglasan je da momčad u prvenstvo nije ušla dobro pripremljena:
"Doktorica Petra zadužena za kondicijsku pripremu imala je prometnu nesreću i nije bila na pripremama u Medulinu", kaže predsjednik.
Samir Toplak održao je prvi trening na stadionu u Kustošiji. U subotu vježbati će u Prečkom.
"Još jučer činilo se kako ću završiti u Češkoj. No, kako nisam, prihvatio sam projekt gospodina Andyja Bare i potpisao ugovor na 2,5 godine. Privukla me visoka razina toga projekta. U ljetu selimo u trening kamp u Blato. Gospodin Bara sprema veliku i jaku momčad", ističe Toplak.
Sada je bitno u sljedećih 13 kola osigurati ostanak u "ligi 12". Imate malo vremena za upoznavanje s igračima?
"To je uvijek tako kad iznenada uđete. Mislim da ću brzo pohvatati konce".
Čini kako će s ovime prestati vaš angažman na televiziji. Izgubiti ćemo sjajne komentare "Mladena Delića i Milke Babović u jednom"?
"Istina je neću više moći komentirati na televiziji".

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room