SportNews.hr

prava sportska priča

Trener Dragovoljca Božić bio je ljut: Zamislite Perića je izgurao Kinez. Kinez ga je izgurao! Dubrava igra gospodski, samo će protiv Rudeša zapeti. Kako smo birali igrača utakmice?

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - DUBRAVA TK 1:1 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Lacić (Split) 6. Pomoćni suci: Pajić (Rijeka) i Geller (Zelina). Četvrti sudac: Melnjak (Rijeka). Delegat: Ivošević (Rijeka). Kontrolor sudaca: Conjar (Osijek).
STRIJELCI: 1:0 - Filipović (37), 1:1 - Ikenna (90+2).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Debijađi 6,5, Filipović 7, Markovina 6, Braun 7, Islamović 6 (od 75. Zdunić 6), Išlić 6, Marković 6, Šutalo 6 (od 57. Perić 5,5), Ćavar 6, Amoateng 6 (od 75. Žutić 6), Vinogradac 6. Trener Božić 6,5.

DUBRAVA TK: Šarkanj 6,5, J. Palić 6 (od 86. Gucić -), Ikenna 7, Tomas 6 (od 75. Boyan 7), T. Palić 6, Agba 6,5, Tomek 6 (od 86. Hoić -), Dobrić 6, Brkljača 6, Petriško 6 (od 64. Čoko 6), I. Ljubanović 6. Trener Milinović 6.


Ocjena utakmice 6,5.
Igrač dvoboja: Filipović (Hrvatski dragovoljac).

Bila je to utakmica samo malo bolja od one u srijedu između Kustošije i Orijenta. Ništa više od sasvim prosječne. Ova je bila bolja po tome što su ipak postignu dva gola, a i pet minuta sudačke nadoknade dovelo je do neke vrste drame jer je Dubrava naglo prebacila u višu brzinu. Dragovoljčevi igrači su poslije zadnjeg sučeva zvižduka popadali na travu što je ukazalo na veliku iscrpljenost. "Sport se ne može prevariti. Stalno smo blizu, a ipak ne ide", komentirao je Berislav Gluić, od nedavno novi predsjednik Dragovoljca. "Dečki su dali sve od sebe, ali bez pravih priprema ne ide."
I dok su se Dragovoljci borili "do posljednje kapi", Dubrava je igrala gospodski i samo na početku i pri kraju agresivno i kombinatorno, kako se po profilu njezinih igrača očekuje. Tek ulaskom Kineza Jia Boyana počelo se događati više konkretnoga pa je njegovo zaslugom postignut izjednačujući gol. Čini se da Dubravu koči pristup. Nitko joj se neće predati dragovoljno. Pitali smo Šanteka, sportskog direktora: ako budete ovako igrali u subotu protiv Rudeša izgubit ćete, a Šantek je odgovorio: "Nećemo, protiv njih ćemo izgarati."
Zanimljivo bilo je oko igrača utakmice. Kako nam se ne bi ponovio slučaj iz Kustošije, gdje nas je presreo stoper Smoljo, pokušali smo s Dubravinom stranom obaviti konsultacije oko toga tko bi mogao biti igrač utakmice. Šantek je rekao ne znam, Milinović je bio neodlučan i odgovorio je "odlučite sami", jedino je Marko Ivanović koji je sjedio na klupi, bio konkretan: "Mislim da je to bio Kinez Boyan." Ivanović je možda bio u pravu, no Boyan je igrao samo 15-ak minuta.
Na sredinu rasprave o igraču dvoboja došao je i Dragovoljčev trener Ivan Božić i većinu je čuo. Ali umjesto o najboljemu on je odmah počeo kritizirati svojega Antonia Perića koji je ušao u 57. minuti. "Zamislite njega je prije gola izgurao Kinez. Kinez ga je izgurao! Ja sam igrao 3,5 godine u Kini i nikada me ni jedan Kinez nije tako izgurao". No, ni Božić nije imao neku ideju o najboljem. Spomenuo je Dominika Brauna, a onda smo morali "presjeći": ipak je to bio Josip Filipović (26), desni bek i strijelac pogotka za Dragovoljac, kojega se sjećamo davno igrati u Interu i Rudešu. Svi su se potom suglasili.