SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš je teško pobijedio Orijent. Rudeš nema igru, doveo je negdašnjeg igrača Hajduka Sušića pa bi trebalo biti bolje. Orijent dobar u polju, ali ne bi zabio do jutra. Što su rekli poznati?

RUDEŠ - ORIJENT 1:0 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Majstorović (Split) 7,5. Pomoćni suci: Sarić (Prugovo) i Premužaj (Varaždin). Četvrti sudac: Terzić (Split). Delegat: Jelavić (Split). Kontrolor sudaca: Grgić (Osijek).

STRIJELAC: 1:0 - Gudelj (20).

RUDEŠ: Kralj 6,5, B. Brajković 6, Ferreira 7, Pavlek 7, Shatri 7, Srbljinović 6 (od 60. Boršić 6), Pasariček 6,5, Latković 7 (od 72. Araujo 6), Oddei 5,5, Rešetar 6 (od 78. Pavković -), Gudelj 7 (od 78. Kovačević -). Trener Mladina 6,5.

ORIJENT: Zadro 6, Braut 6,5, Mulac 6,5, Tadejević 6,5, Travaglia 6 (od 61. Švrljuga 6), Mohorovičić 6 (od 61. Zrilić 6), Putnik 6 (od 87. Baboucarr -), Črnko 6, Monjac 5,5, Simčić 6,5, Ibiši 5,5 (od 72. Dukađin -). Trener Budicin 6.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Gudelj (Rudeš).


S Rudešove klupe, od suigrača, te iz gledališta puno puta se čulo: Latko, Latko...To se prozivalo Aleksu Latkovića, desetku zaduženu za ulogu prednjega veznoga On je trebao biti taj graditelj igre, poslužitelj u fazi napada i dodavač zadnjega pasa. Latković se borio, ali nije mogao sam. Druga dvojica veznih, Pasariček i Srbljinović su obrambeno orijentirani i manje sudjeluju u izgradnji napadačkih akcija. U tome je Rudešov problem tijekom cijele ove nogometne godine. Rudeš nema igru!
Upravo su poručili kako su angažirali novoga igrača koji bi trebao preuzeti graditeljsku ulogu. Dobro je poznato ime slavnoga podrijetla. Zove se Tino Sven Sušić (31) koji je četiri godine, od 2012. do 2016. igrao u Hajduku. Poslije Hajduka gibao se Europom od nemila do nedraga i pitanje je u kakvom je stanju. Vrlo brzo vidjeti će se što on zapravo može. Uvijek je neizvjesno s takvima koji dolaze iznenada i neplanirano, a proglasi ih se pojačanjima. Kao i ovo s Brianom Oddeiem, ganskoga podrijetla s talijanskim državljanstvom za kojega se reklo da dolazi iz Serie A, a zasad ne igra ništa bolje od bilo kojega napadača s Rudešove klupe. Na to bi trebao odgovoriti Silvio Marić, Rudešov menadžer engleskoga tipa, ako uskoro ne ode u Dinamo. Dario Šimić je njegov prijatelj.
Rudeš je teško pobijedio Orijent i tako se ipak odmaknuo od dva uzastopna poraza. Orijent igra dobro u polju, ali ne bi zabio gol do jutra. Po onome što gledamo ovih dana u Zagrebu, Orijent se treba riješiti dvojice svojih napadača Džemala Ibišija i Matea Monjca. Oni ničemu ne doprinose, a pogotovo onome za što su angažirani: zabijanje golova. Ibišiji je posljednji put u Zagrebu igrao dobro protiv Dragovoljca, prošle jeseni, Monjac je nešto probao protiv Kustošije, no njega kao da je pokvario prijelaz u Slaven Belupo. Monjac se vratio lošiji nego što je 1. srpnja 2021. tamo otišao. "Uzalud nam dojam kad ne možemo zabiti. Mi imamo uvijek isti problem", žalio se poslije utakmice trener Fausto Budicin. Krimejčani moraju biti oprezni; loši strijelci mogu donijeti veće probleme od lošeg golmana.
U Rudešu je danas bilo puno poznatih imena zagrebačkoga nogometa. Legendarni Zorislav Srebrić promaknuo se u vjernoga navijača Rudeša, ali prati i Orijent. Došao je i u srijedu na utakmicu Kustošija - Orijent.
Ivan Božić, trener Dragovoljca, bio je jučer posljednji s kojim smo razgovore završili, a danas prvi s kojim smo razgovore počeli. On je utakmicu Rudeš - Orijent ocijenio ovako: "Iskusni Mladina na vrijeme je zatvorio utakmicu. Petoricu igrača poslao je u obranu. Pobjeda je Rudeš vratila na normalni kolosijek."
Bio je tu i Goričin trener, a negdašnji i Rudešov, Željko Sopić: "Rudešu je najvažnija pobjeda, iako je Orijent mogao do neodlučenoga."
Vratar Rudeša Karlo Kralj nije bio osobito zadovoljan: "Još ne igramo u pravoj formi. Možemo bolje."
Došao je i Jerko Leko, trener Jaruna, uoči sutrašnjega gradskoga derbija između Kustošije i Jaruna: "Čeka nas drukčija Kustošija. Mi imamo nekoliko novih mladih igrača."

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room