SportNews.hr

prava sportska priča

Nikada bolja atmosfera na Kustošijinom stadionu. Iako je Toplak izgubio u prvom nastupu, Jakirović, broj jedan hrvatski trener, je izjavio: Ne zaboravite Kustošijino drugo poluvrijeme. Srebrić uzdiže mlade

KUSTOŠIJA - JARUN 1:2 (0:1)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja blizu 500.  Glavni sudac: Čuljak (Zagreb) 7,5. Pomoćni suci: Benković (Zaprešić) i Podrug (Zagreb). Četvrti sudac: Turčin (Tuhelj). Delegat: Šarčević (Zagreb). Kontrolor sudaca: Vučkov (Rijeka).
 
STRIJELCI: 0:1 - Florucz Raul (22), 0:2 - Tadić (70), 1:2 - Šaronja (90+1).
 
KUSTOŠIJA: Jerolimov 6, Oreč 6, Gogić 6 (od 46. Kozina 6), Smoljo, Klančir 6 (od 46. Faye 6,5) Ivanković 5,5 (od 70. Geljić 6), Nikpalj 6, M. Babić 6 (od 46. Borovac 6,5), Grgić 7, Dujmović 6, Stjepanović 6 (od 64. Šaronja 7 ). Trener Toplak 6,5. 
 
JARUN: Savatović 7, Mamić 7, Karamatić 6,5, Bakula 6,5, Valentić 6,5, Krivak 7, Ačkar 7,5 (od 84. Šarić -), Groznica 7,5 (od 46. Marinić 6,5), Florucz Raul 8 (od 57. Tadić 7), Šotiček 7 (od 70. Međimorec 6,5), Alghoul 7 (od 70. Abramović 6,5). Trener Leko 7.
 
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Florucz Raul (Jarun).
 
Toplak nije uspio u svom prvom vođenju Kustošije. Leko je pobijedio u velikom zagrebačkom derbiju pred gotovo 500 posjetitelja. Toplak je poslije utakmice izjavio: "Ima tu materijala, posebno se to vidjelo u drugom poluvremenu. Nismo iskoristili nekoliko šansi koje je bilo teže promašiti nego zabiti. Nadam se kako će nam se ovi promašaji u nastavku prvenstva brzo vratiti." Predsjednik Kustošije Vlado Babić ukazao je na nepripremljenost svoje momčadi: "Dečki su na kraju padali s nogu". Slabom pripremljenošću objašnjavali smo i nerazumni pad u formi kapetana Roka Ivankovića. U jesen bio je najbolji, razmišljalo se o velikom transferu, a danas je zamijenjen kao najslabiji. Tijekom priprema nekoliko puta pitali smo trenera Ugu Klingora zašto Ivanković igra slabo. Klingor je kao i uvijek bio samo optimist. Mićo Vujanić legenda zagrebačkog nogometa, poznat po svom pesimizmu i uzdizanju svoga doba, poslije utakmice je uzvikivao: "Ovo je bilo sjajno. Bolje nego i jedan meč u proljetnom nastavku."
Među brojnima poznatima bio je i Sergej Jakirović, sada trener Rijeke koji postaje broj jedan hrvatski trener. Jakirović je potvrdio zasluženost pobjede Jaruna, ali nije zaboravio ni Kustošijino drugo poluvrijeme, kada ju nije htjela sreća. "Kustošija je u drugom poluvremenu promašila dvije iznimne prigode", naglasio je Jakirović. Posebno ga je oduševilo prisustvo velikoga broja publike i poznatih nogometnih djelatnika. "Liga 12 morala bi bit razvojna, ne  parkiralište isluženih. Vidite ovaj Florucz Raul igrao je u Sesvetama kako tako, ali sada je spreman za prvoligaško natjecanje i za njega je dobro da je otišao u Olimpiju", istakao je Rijekin trener.
Jarun je u prvom poluvremenu bio odličan: njegov napadački trojac Florucz - Alghoul - Šotiček činio se nerješivim za Kustošiju obranu. Groznica, Ačkar i Krivak držali su sredinu. Florucz je zabio sjajan gol. I onda se dogodilo da je Groznica u poluvremenu napustio igru zbog ozljede čela, a poslije desetak minuta izašao je i Florucz. To je je oslabilo Jarun. Florucz je nakon utakmice sjedio uz slavinu  i s vodom masirao noge, pa smo pomislili da je ozlijeđen: "Ne nisam. U jednom trenutku zavrtjelo mi se u glavi pa sam izašao", objasnio je austrijski Rumunj.
Bio je i Zorislav Srebrić. On je odmah ukazao na velik broj mlađih igrača posebice u Jarunskom sastavu i time podržao stajalište Sergeja Jakirovića. Mi smo mu kontrirali našom spoznajom: da puno je mladih, ali najbolji igrači "lige 12" su stranci: Florucz Raul, Nijemac Knool, Kolumbijac Gonzalez, Bosanac Mustedanagić u Vukovaru, te Agba u Dubravi TK.  Naši su tek šesti i sedmi: golman Rudeša Karlo Kralj i napadač Vukovara Vanja Pelko. Prema našim očekivanjima u trećem krugu 1. travnja igrat će Rudeš i Vukovar.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room