SportNews.hr

prava sportska priča

Da li će javno mnijenje u Kustošiji podržati novo ime kluba? Povratak imena Olimpija u interesu je menadžera. Bara i Babić šute pa o tome govori trener. Babić je kao premijer manjinske vlade. Izvršni odbor u ponedjeljak

Toplak je rekao Večernjem listu kako će Kustošija promijeniti ime u Olimpiju! Andy Bara skriva informacije, a Vlado Babić bježi od pune istine. Trebao je doći Toplak da bi se objavilo nešto što smo znali i htjeli objaviti još prije otprilike mjesec dana, ali su iz kluba poručivali kako je to samo ideja i da će se, ako se ime mijenja, prije zvati Metalac nego Olimpija. Nije zapravo bilo jasno zašto bi se ime kluba uopće i mijenjalo. 
Prvi osnovani nogometni klub na području današnje Kustošije, prije 101 godinu, doista se zvao Olympia, ali na prvi pogled nema valjanoga razloga da se ime vraća. Pa smo o tome odustali napisati.  U sadašnjoj NK Kustošiji utopljen je i RSD Metalac osnovan 1929. Riječ je o dva kluba velikih tradicija. Za one koji su privrženi tradicijama svaka promjena koja bi odbacila jedna od ta dva imena ne bi bila prihvatljiva. Osim ako ne bi bila riječ o nečemu doista nezaobilaznome. Pa ni tada!
 Jesu li ovi trenutačni razlozi baš takvi da zahtijevaju promjenu imena?  Razlozi će naići na veliko nerazumijevanje pa i proteste. 
Za menadžerske potrebe puno atraktivnije je ime Olimpija, nego Kustošija, ili Metalac koja stranci teško izgovaraju i teško pamte. To je jedini razlog za promjenu.
U Izvršnom odboru ,od sedmorice ljudi četvorica su (Šimić, Lovrić, Pinjuh i Primorac) koja neformalno i neslužbeno zastupaju interese menadžerske agencije Andyja Bare. Njega osobno, ni agencije nema nigdje. Troje članova Izvršnog odbora, skupine predsjednika Vlade Babića su on, njegova kćer i Zoran Šplajt. To je kao manjinska vlada. Premijer nema većinu, ali ga svi podržavaju.
Sastanak Izvršnog odbora je u ponedjeljak i bit će zanimljivo kako će se i hoće li se provesti odluka o preimenovanju.