SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš je Sušića isprobao na Ponikvama. Jedva trči, daleko je to! Istaknuo se jedini strijelac Tomislav Gomelt, ali i on je zadnji vezni. Kako je bilo gledati pokraj Marića i Komljenovića?

U najljepšem danu ove godine Rudeš je isprobavao svoju zvučnu prinovu koja bi trebala biti pojačanje. Tin-Sven Sušić (31) odigrao je gotovo cijelu utakmicu, no dojam zasad nije dobar. Dečko koji je četiri godine igrao u Hajduku (od 2012. do 2016.) djelovao je nepripremljeno, činio se potpuno bez snage i ne bi ga trebalo ni uvrštavati dok se barem osnovno tjelesno ne pripremi. Trener Mladina je u subotu u Kustošiji izjavio kako Sušića neće stavljati u prvu momčad  odmah nego ga prvo dobro pripremiti, treninzima i prijateljskim utakmicama. Tamnoputoga Talijana Briana Oddeija uvrstili su odmah, nije se iskazao i već se ozlijeđen.
Rudeš je u kombiniranom sastavu pobijedio Ponikve s 1:0(0:0) golom Tomislava Gomelta u 64. minuti iz slobodnog udarca. Gomelt je 16. veljače došao iz Litve, ima 28 godina i promijenio je 15 klubova najviše u inozemstvu. Svojom igrom istaknuo je kandidaturu za najbolji sastav, ali i on je zadnji vezni kakvih Rudeš ima puno, a nema prednjega veznoga organizatora i dodavača. Samo Latkovića i donekle Liklina. 
Gledali smo utakmicu u neposrednoj blizini Silvia Marića, menadžera engleskog tipa i Fabijana Komljenovića, direktora škole. Marić koji je je formalno najodgovorniji za dovođenje igrača, uglavnom je telefonirao. Pitanje je koliko je samostalan, ali njegova odgovornost je najveća. Nije sasvim sigurno kako je dobro dovoditi "bivše" igrače, još k tome nepripremljene. Jedino pravo pojačanje iz inozemstva Rudeš je doveo 9. kolovoza prošle godine za ulogu stopera, Portugalca Miguela Camposa (26). Marić je otišao pet minuta prije svršetka i nije bio spreman za komentar Sušićeva nastupa: "Prijateljska utakmica, nemam što reći."
Fabijan Komljenović (55) od 28. studenoga prošle godine je direktor omladinske škole Rudeša. Bio je igrač, trener i sportski direktor mnogih klubova. Na tribini Ponikvina igrališta za zanimanjem je pratio ne baš privlačan dvoboj. Nas je zanimao Tin-Sven Šušić. "Vidi se da dugo nije igrao", rekao je direktor, a onda se osvrnuo na Gomelta: "On bi brzo mogao među jedanaestoricu."