SportNews.hr

prava sportska priča

Pasariček je pokazao kako zna igrati, a ne samo trčati. Dobio je ulogu prema naprijed i zabio gol. Rudešova laka konjica tek od 58. minute. Tadejević kapetan Orijenta utučen krivio je suce

RUDEŠ - ORIJENT 3:1 (2:1)
 
ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Romić (Osijek) 6. Pomoćni suci: Geller (Zelina) i Kurtović (Osijek). Četvrti sudac: Pavlešić (Duga Resa). Delegat: Barbarić (Vinkovci). Kontrolor sudaca:  Gerek (Zabok).
 
STRIJELCI: 1:0 - Pasariček (14), 1:1 - Campos (38) autogol, 2:1 - R. Brajković (41) 11 m, 3:1 - latković (81).
 
RUDEŠ: Kralj 6,5, B. Brajković 6,5,  Campos 6,  Pavlek 6,5,  Boršić 6 (od 88. Pavković -), Srbljinović 6, Pasariček 7,5 (od 58. Rešetar 6,5), R, Brajković 7 (od 58. Latković 7), Laća 6,5, Lliklin 7,5 (od 66. Araujo 6), Kovačević 6,5 (od 58. Gudelj 6). Trener Mladina 7.
 
ORIJENT: Zadro 5,5, Švrljuga 6 (od 84. Milanović -), Mulac 6, Tadejević 6, Braut 6, Putnik 6, Jukičić 6 (od 46. Dukađin 6), Črnko 5,5 (od 84. Ibiši -), Simičić 6 (od 66. Lazar 6), Zrilić 6,5 (od 78. Baboucarr -), Monjac 5,5. Trener Budicin 6.
 
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Pasariček (Rudeš).
 
Mislili smo kako će Tomislav Gomelt dobiti šansu. To je taj momak koji ima 28 godina promijenio je 15 klubova, uglavnom inozemnih, i u srijedu u prijateljskoj na Ponikvama igrao je vrlo dobro. Čak ga je i direktor škole Fabijan Komljenović preporučio na licu mjesta, ispod gajničkih nebodera, ali to ne bi bilo bitno, da Komljenović nije "faca" koja će uskoro u Rudešu najvišega ranga, igrati neku ulogu. No, trener Davor Mladina je za Gomelta rekao: ne još. "Gomelt nije spreman. Tako smo požurili s afričkim Talijanom Brianom Oddeijem i sada sjedi ozlijeđen. No, za njega smo imali opravdanje: mlađe je godište i s nekoliko takvih moramo početi."
Ali Mladina je povuko drugi potez. Rudeš pati od manjka ofenzivnih i viška defanzivnih veznih. Pa i Gomelt je zadnji vezni. I Mladina se odlučio: prema naprijed uputio  je 25-godišnjeg Zagorca iz Đurmanca Luku Pasaričeka, do sada etabliranoga zadnjega veznoga. Pasariček je prošao četiri godina Zagrebove i Dinamove škole i onda je potpisao za Hajduk. Od 8. kolovoza prošle godine igra za Rudeš. Pasariček je pokazao kako zna igrati, a ne samo trčati. Vrtio je goste u njihovu šesnaestercu i u 14. minuti postigao vodeći pogodak. Trener nije u početku u sastav uvrstio inače standardne Gudelja, Latkovića i Rešetara. Liklin je igrao lijevo krilo, pa je Pasariček bio stvarno car sredine. "Igram što mi trener kaže. Ako je to uloga desetke ja ju prihvaćam", kaže. Zbog ozljede Pasariček je izašao u 58. minuti i tek tada je ušla Rudešova "laka konjica". Latković je zabio i gol. No i dalje nije sasvim jasno da li Rudeš toliko premoćan da se tijekom utakmice može i opustiti, ili još nije dovoljno igrački čvrst da bi izdržao bez oscilacija. Krešimir Kovačević se u drugom poluvremenu nešto popravio, ali je to bilo daleko ispod njegove igre 15. listopada na Krimeji kada je donio preokret.
Orijent je u 15 dana dvaput gostovao u Rudešu, danas bio je lošiji nego 12. ožujka. Njegova boljka - neefikasnost se ponovila. Trener Budicin počeo je sa Zrilićem u napadu, umjesto Ibišija. Slabost je ostala ista. Kapetan Mario Tadejević sjedio je poslije utakmice jako utučen. Tješio ga je direktor Vedran Gerc. Tadejević bio je usmjeren na suce, iako je Darko Cvitković "kralj sudačkih terena" tvrdio kako je suđenje bilo bez značajnijih pogrešaka.