SportNews.hr

prava sportska priča

Croatia je trebala uvjerljivo pobijediti, ali nije, nego je zabila u 88. i 93. minuti, tako što su gosti gledali loptu kako ulazi u gol! Vukovar razočarao posebice njegove razglašene zvijezde. Zašto Imoćan MIjo Šabić nije napravio karijeru?

CROATIA ZMIJAVCI - VUKOVAR 1991   2:1 (0:0)
 
ZMIJAVCI - ŠRC  Marijan-Šuto Mrma. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Turčin (Trsteno, Tuhelj)  7,5. Pomoćni suci: Benković (Zaprešić) i Sinković (Lepajci), Četvrti sudac: Melnjak (Rijeka). Delegat: Firm (Zagreb). Kontrolor sudaca: Pristovnik (Zagreb).
 
STRIJELCI: 0:1 - Mustedanagić (61) 11 m, 1:1 - Musulin (88), 2:1 - Obšivač (90+3).
 
 
CROATIA: Gudelj 6,5, Batarelo 7, Šalinović 7 (od 86. Alemanji -), Obšivać 7,5, Bekavac 6,5, Brkić 6 (od 46. Gadže 6), Petrak 6,5, Šabić 7,5, Todorić 7, Pavlović 6(od 46. Musulin 7),  Majić 6,5 (od 66. Jonjić 6). Trener Oršulić 7.
 
VUKOVAR 1991: Kolić 6, Pavičić 6, Baltić 6, Jukić 6, Rugašević 6, Biljan 6, Gonzalez Ruiz 6 (od 85. Jara -), Mustedanagić 6,5 (od 70. Capitani 6), Awounyo 5,5 (od 46. Mihaljević 6,5), Pelko 5,5 (od 46. Radošević 6), Knoll 5,5 (od 70. Andačić 5,5). Trener Bojko 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Obšivač (Croatia).
 
Da je poslije pola sata bilo 3:0 za Zmijavčane bilo bi to sasvim realno prema prikazanome na užasnom terenu. Na takvom se "liga 12" ne bi smjela igrati. Ako se traži komfor za gledatelje, ako se drži do sigurnosnih pravila, ako svlačionice moraju biti okrečene i prostrane - sve to ide u sklop licencijskih uvjeta - onda to prije svih moraju imati igrači na terenu. Baš nam je Vlado Babić, predsjednik Kustošije, u petak pričao koliko su uložili svojega novca u održavanje travnjaka koji je sada vjerojatno najbolji u Prvoj nogometnoj ligi. A igraju dva kluba, Kustošija i Dubrava TK. No, nekima je lakše uložiti u prinove, koja uglavnom nisu pojačanja.
Kako rekosmo u prvih pola sata Vukovar nije ozbiljnije prešao centar igrališta. Pelko, Knoll, Awounyo i Mustedanagić, inače već zvijezde, bili su nevidljivi. Mustedanagiću ocjena 6,5 jer je zabio s bijele točne, ali ostalo bilo je slabo. Kolumbijac Gozalez Ruiz tek nešto malo bolji. Taj Vukovar za koji smo tvrdili da će biti veliko proljetno iznenađenje i donijeti "ligi 12" toliko potrebno osvježenje u Zmijavcima je potpuno zakazao. 
Nogomet i nogometni rezultati sadrže te nerasvijetljene, nedokučive  tajne. To što se dogodilo pri samome kraju i na samom kraju utakmice u Zmijavcima  poziva na raščlambu. Je li moguće da Croatia promaši toliko zrelih prigoda i onda pobijedi tako što zabije na neshvatljivo lagan način? Gosti gledaju, vratar Kolić gleda kako lopte upućene s prilične udaljenosti ulaze u gol! Vratar Vukovara Franko Kolić (20) na posudbi iz Osijeka, do te 88. minute, branio je izvanredno. Već smo mislili napisati kako je Osijek riješio pitanje vratara u novoj nogometnoj godini. Ako ova događaja u samoj završnici čine nogomet toliko posebnim, onda o.k. Neka bude tako.
Uvijek kada gledamo Croatiju, nameće se jedno nerazjašnjeno pitanje. Kako to da takav znalac kao što je Mijo Šabić, 28 godina star, srednji i prednji vezni, nije napravio veću nogometnu karijeru. Prošao je i kroz Rudeš, Varaždin i Široki, ali se na kraju vraćao u zavičaj. Iz nekih razloga nije bio otkriven.