SportNews.hr

prava sportska priča

Čuda na utakmici Dubrava - Dugopolje: predsjednik kluba i dopredsjednik HNS-a Smodlaka vodio je Dugopolje kao trener i kao predstavnik kluba! Zašto je sudio najpoznatiji hrvatski sudac Bebek? Dubrava mjesec dana bez domaće pobjede

DUBRAVA TK - DUGOPOLJE 1:1 (0:1)


ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 90. Glavni sudac: Bebek (Rijeka) 7. Pomoćni suci: Zobenica (Velika Gorica) i Đurak (Zelina). Četvrti sudac: Turčin (Trsteno). Delegat: Polić (Pleternica). Kontrola sudaca: Šupraha (Kolan).

STRIJELCI: 0:1 - Balić (45+1), 1:1 - I. Ljubanović (56).

DUBRAVA TK: Kramer 6,5, J. Palić 6, T. Palić 6,5, Tomas 6,5, Čoko 6, Agba 6,5, Dobrić 6, Tomek 6,5 (od 82. Hoić -), Brkljača 6 (od 76. Ivanović -), Tomek 6,5, Petriško 6 (od 56. Boyan 6,5), I. Ljubanović 7. Trener Milinović 6,5..

DUGOPOLJE: Silić x, Mekić 6, Kurtović 6,5, Ljubičić 6, Mikulić 6 (od 82. Buličić -), Balić 7, Rodić 6,5, Tešija 6 (od 79. Lusavec -), Mlinarić 6, Torres 7, Đukić 6,5 (od 64. Cruz 6). Trener Smodlaka 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Torres (Dugopolje).

Opet jedna neobičnost u "ligi 12". Dugopolje je zaigralo bez kažnjenih: trenera Žuljevića - koji je inače bez licencije i pokriva ga Vukoja - zaigralo je bez pomoćnoga trenera i predstavnika kluba, također kažnjenih. Sve dužnosti preuzeo je predsjednik kluba i dopredsjednik HNS-a Mario Smodlaka. Glumio je trenera Žuljevića, bez licencije, a bio je i predstavnik kluba, to valjda nije sporno. Možda i jest, jer i za to treba papir. Smodlaka je igrao nogomet i danas se pokazalo kako ima trenerskoga smisla, no pitanje je zašto se Dugopolje dovodi u takve neprilike. Dugopolje bi trebalo imati trenera s licencijom u svakom trenutku i u svakoj situaciji. Vukoja je formalno pokriće, i inače, to nije rješenje. Pet bodova i bez pobjede, to je zbroj proljetnoga učinka Dugopolja, poslije osam odigranih utakmica. Dugopolje nije spokojno.
Dubrava se nakon prvog dijela našla u sličnoj neizvjesnosti kao i 25. ožujka protiv BSK-a na domaćem terenu. Gubila je 0:1 i postojala je opasnost da izgubi kao i tada. Igra najbolji sastav, Milinović nema drugoga, ali na domaćem terenu nije pobijedila od 3. ožujka.
Zanimljivo je bilo i u pogledu sudaca. Sudila su najbolja moguća trojica: Bebek, Zobenica i Đurak. Nije sasvim jasno zašto je ova utakmica, bez posebnoga rizika, povjerena baš njima, najelitnijima. Četvrti sudac bio je mladi Turčin iz Zagorja koji se pokazao odličnim na utakmici prošloga kola Croatia - Vukovar 1991 i umjesto da za nagradu dobije ovakvu ili neku sličnu, on je "nagrađen" četvrtom ulogom, najpoznatijem hrvatskom trojcu. Možda da se uči, ali nije u gledanju sve, nego u praksi.