SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš je pao u Kustošiji u 90. TV-prijenos odagnao je svaku sumnju. Predsjednik Babić direktoru Čondriću: Hvala što ste nam pustili utakmicu! Rudešani su to shvatili kao provokaciju. Rudeš nije zabio s 11m i pogodio je vratnicu. Kustošija je imala i sreće

 

KUSTOŠIJA - RUDEŠ 2:1 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Jović (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Pušić i Podrug (Zagreb). Četvrti sudac: Slišković (Zagreb). Delegat: Balen (Zagreb). Kontrolor sudaca: Ljubičić (Osijek).

STRIJELCI: 1:0 - Šaronja (11), 1:1 - Laća (72), 2:1 - Grgić (90).


KUSTOŠIJA: Jerolimov 7,5, Oreč 7,5, Smoljo, Gogić 7, Faye 7 (od 83. Klančir -), Ivanković 7,5, Nikpalj 7,5, M. Babić 7 (od 78. Geljić 7), ,Dujmović 7,5 (od 89. Kozina -), Grgić 7,5, Šaronja 7 (od 78. Tonon -). Trener Toplak 7,5.


RUDEŠ: Kralj 6, B. Brajković 5,5 (od 46. Rešetar 6,5), Pavković 6, Pavlek 6, Boršić 6, Pasariček 7,5, Srbljinović 6, Laća 7, R. Brajković 5,5 (od 46. Latković 6), Araujo 6,5 (od 64. Gudelj 6), Kovačević 6,5. Trener Mladina 6.

Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Grgić (Kustošija).

Dobro da je utakmicu prenosila televizija. Time je izbjegnuta svaka sumnja u dosta iznenađujući ishod, između dva najbliža, susjedna kluba "lige 12", a osim toga susret je bio toliko pun preokreta i neočekivanih sadržaja, da bi bila šteta da nije gledan šire. Legendarni Mićo Vujanić koji gleda svaku domaću utakmicu Kustošije i Rudeša, a poznat je kao škrt na pohvalama i veliki zagovornik svojega doba, hvalio je dvoboj: "Kao da sam gledao Bundes ligu".
A ono što televizija nije prikazala je duel - pred našim očima - između predsjednika Kustošije Vlade Babića i direktora Rudeša Stipe Čondrića. Babić se, poslije svršetka, gostujućem direktoru obratio riječima "Hvala što ste nam pustili utakmicu!" Čondrić je to shvatio kao provokaciju i bilo je okršaja, doduše samo verbalnoga. Čini se kako atmosfera uoči utakmice nije bila baš jednostavna.
Rudeš je bolja momčad, ali je Kustošija odigrala "utakmicu života". To je bila borba na "život ili smrt" do posljednjeg atoma snage i uz dosta sreće. U 3. minuti Rudešov Brazilac Araujo pogodio je stativu, u 5. minuti Bruno Brajković je s bijele točke pucao pokraj vrata, dok je pobjedonosni gol Kustošija postigla u 90. minuti. Šimun Grgić je zabio poslije izvrsne akcije. Predsjednik Babić se ljutio što smo jučer "pustili" trenera Toplaka kazati: "Šlampav roster Kustošije" i pitao je "je li to ovaj šlampav roster", misleći na pobjednike nad Rudešom. No, istina je kako je Toplak udahnuo veliku svježinu i doveo borbenost do vrhunca.
Trener Rudeša Davor Mladina bio je crven, nešto i zbog neugodnosti uslijed poraza. I on misli kako je dobro što je utakmica bila na televiziji: "Zamislite što bi se pričalo: mi već gotovo prvaci izgubimo od kandidata za ispadanje u 90. minuti i ne zabijemo penal?" Kod Rudeša su potpuno zatajila braća Brajkovići. Roko nije zabio iz 11-erca, a Bruno je dopustio da mu Dujmović bukvalno bježi. Mi smo kritizirali Krešimira Kovačevića, ali ga je Mladina branio: "Na njemu je skrivljen jedanaesterac." Mladina je u drugom poluvremenu zaigrao totalnu ofenzivu: napadač Rešetar postavljen je na beka, uvedeni su prednji vezni Latković i glavni strijelac Gudelj. Zašto Gudelj nije igrao od početka: "Imao je problema pa je dobio injekciju u vrat", objasnio je trener.