SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš dobio minimalno i sigurno plovi prema elitnom rangu. Šimunić prvi put u fotelji. Trener Mladina očekuje novi ugovor. Gudelj raspiruje maštu. Bjelobrđani izgubili zbog jedne pogreške. Predsjednik Vuković prodaje odličnog vratara Đilasa

RUDEŠ - BSK BIJELO BRDO 1:0 (0:0)


ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Terzić (Split) 6,5. Pomoćni suci: Vidović (Split) i Sarić (Prugovo). Četvrti sudac: Jurić (Split). Delegat: Ivančić (Zabok). Kontrolor sudaca: Vukić (Rijeka).

STRIJELAC: 1:0 - Gudelj (83).

RUDEŠ: Kralj 7, Shatri 6, Campos 6,5, Pavlek 6,5, Boršić 6, Gomelt 6 (od 89. Sušić -), Pasariček 7, R. Brajković 6 (od 46. Rešetar 6,5), Araujo 6 (od 69. Oddei 6,5), Laća 6 (od 46. Kovačević 6,5), Gudelj 7,5 (od 85. Matić -). Trener Mladina 7.

BSK BIJELO BRDO: Đilas 7, Benić 6 (od 59. Župan 6), Dobrijević 6,5, Tomašević 6, Zebec 6,5, Vujanić 6, Sinanović 6 (od 85. Popović -), Menđeš 6 (od 59. Mišić 6), Pudić 6 (od 59. Tokich 6), Plazonja 6,5, Sunday 6 (od 79. Baković -). Trener Krstanović 6.5.


Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Gudelj (Rudeš).


Rudeš je minimalno pobijedio i sigurno plovi prema najelitnijem rangu hrvatskoga nogometa. Bjelobrđani su jednom pogriješili i to bilo je presudno za poraz. Tomislav Gudelj dao je taj jedini gol, on tako reći ne prestaje biti igrač dvoboja i bit će zanimljivo koliko će iduće sezone pružati u supersport ligi i kakvi će biti njegovi dometi. Može li postati strijelac najvišega ranga?
Prvi put u predsjedničkoj fotelji Rudeša sjedio je Josip Šimunić. To predstavlja nov izazov, dosada nedoživljeno iskustvo. Nikada prije on to nije radio. "Bilo bi sjajno da najvišu ligu možemo igrati ovdje u Rudešu na našem stadionu. Bilo bi to i za dobro raspoloženje čitavoga zapadnoga dijela grada Zagreba. Kakva bi to atmosfera bila! Dinamo, Hajduk, Rijeka, Osijek u Rudešu... To smo doživljavali samo u Kupu. Ovako morat ćemo u Kranjčevićevu i čekati da stvorimo uvjete. Ali to nećemo moći bez pomoći Grada", kaže Šimunić i na pitanje gdje će sada biti dosadašnji predsjednik Pero Klarić, odgovara: "Pero je bio i ostaje s nama".
S trenerom Davorom Mladinom razgovor smo počeli ovako: za tri, četiri tjedna, a vjerojatno i prije, kada i matematički osigurate naslov prvaka, pitat ćemo, s kojim kadrom igrača ćete ući u pripreme za najviši rang? Mladina je iznenadio odgovorom, ali je rekao logički: "Meni sa završetkom prvenstva ističe ugovor i ja prvo moram potpisati novi da bih mogao govoriti o kadroviranju za iduću sezonu". Mladina je nešto poručio. Uprava će vjerojatno prepoznati.
Rudeš se mučio, ali kao što kaže trener BSK-a Denis Krstanović: "Rudeš je poznat po tome da kažnjava svaku pogrešku. Nezadovoljan sam rezultatom, ali nemam prigovora svojoj momčadi".
Vratar Ilija Đilas opet je branio vrlo dobro. On to uvijek čini u Zagrebu, pa smo od predsjednika Jove Vukovića zatražili objašnjenje: Je li Đilas vaš ili Osijekov, na posudbi? "On je naš", kazao je predsjednik. Znači i na prodaju? "I na prodaju"!
Sam Đilas ovako je objasnio poraz: "Momci su stvarno pružili sve od sebe. Jedna dekoncentracija nas je koštala. No, da bismo u Rudešu osvojili bod ili tri, trebali bismo zabiti gol. Do kraja moramo sve utakmice pobijediti na domaćem terenu". Na taj ispit u Bijelo Brdo će u sljedećem kolu Jarun, ali prije toga u ponedjeljak dočekat će Kustošiju.