SportNews.hr

prava sportska priča

Nad Kustošijom nadvila se drama. Predsjednik Babić nudio je dvostruke premije, igrači su rekli ne, pobijedit ćemo i bez njih. U igrače se uvukao strah, nema ni sreće, a očita je i potkapacitiranost. Samo pobjedom u gostima izbjegli bi kvalifikacije

ORIJENT -KUSTOŠIJA 2:0  (0:0)
 
 
RIJEKA - Stadion na Krimeji. Gledatelja: 180. Glavni sudac: Terzić (Podstrana) 6,5. Pomoćni suci: Vdović (Solin) i Sarić (Klis). Četvrti sudac: Lacić (Split). Delegat: Valić (Tomica). Kontrolor sudaca: Ljubičić (Osijek).
 
STRIJELAC: 1:0 - Braut (61), 2:0 - Dukađin (90+3)
 
ORIJENT: Zadro 7,5 Švrljuga 6,5, Mulac 6,5, Tadejević 6,5 Braut 7,5, Putnik 6 (od 72. Fatić 6,5), Mohorovičić 6 (od 63. Milanović 6), Črnko 7 (od 90. Kočević -), Travaglia 7, Baboucarr 6,5 (od 63. Dukađin 7, Ibiši 5,5 (od 46. Zrilić 7). Trener Budicin 7
 
 
KUSTOŠIJA: Jerolimov 6, Kozina 5,5 (od 72. Oreč 5,5), Smoljo, Faye  5,5, Klančir 5,5 (od 84. Vujnović -), Tonon 5,5 (od 60. Nikpalj 5,5), Ivanković 6, M. Babić 6, Grgić 6,5, Dujmović 5,5, Šaronja 5,5 (od 46. Geljić 6). Trener Toplak 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Braut (Orijent).
 
Mnogi kažu kako Kustošija nije zaslužila izgubiti na Krimeji, kako je trebala uzeti barem bod, spominje se Geljićeva šansa i bolja igra u prvom poluvremenu, ali svako plakanje je sada suvišno. Nad Kustošijom se nadvila drama. "Moramo pobijediti u jednoj od dvije utakmice u gostima. Prva je već u sljedećem kolu protiv BSK-a u Bijelom Brdu. Da bismo izbjegli kvalifikacije, no i na to moramo biti spremni. I one su za ljude ", ističe predsjednik Babić.
Ono što kod Kustošijina sastava zabrinjava, to je nemoć koja proizlazi iz nekoliko sastavnica: straha, neznanja i nespremnosti da se bore do "posljednje kapi krvi". Još protiv Rudeša je toga bilo, pa u prvom poluvremenu u Lučkom protiv Jaruna, ali ono što se dogodilo u srazu sa Zmijavcima u prvih 20 minuta je neshvatljivo i neobjašnjivo. Predsjednik Babić otkriva i jednu tajnu: "Danas sam igračima kazao, ako pobijedite dobivate dvostruke premije. Oni su rekli nećemo, borit ćemo se i bez premija". Možda nemaju ni sreće. Ali što je govorio pokojni Ćiro, sreću valja znati isprovocirati. A to bi mogli samo fanatičnom borbenošću.
Na prvom mjestu je ipak potkapacitiranost gotovo pola igrača. Prošli tjedan gledali smo derbi treće lige centar Vrapče - Karlovac 0:1. Karlovac ima bolji bekovski par i boljega srednjega veznoga Pamića.