SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš superligaš, ništa ga više ne može zaustaviti. Mladina bog i batina, slavili su trenera igrači Rudeša, poslije pobjede nad Dubravom. Gudelj: Superligu igrat ću za Rudeš, ako ne odem u inozemstvo. Campos: Idući tjedan pregovaram o novom ugovoru

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 250. Glavni sudac: Lacić (Split) 7. Pomoćni suci: Maloča i Podrug (Zagreb). Četvrti sudac: Majstrović (Split). Delegat: Firm (Zagreb). Kontrolor sudaca: Petrović I(Valpovo).
 
STRIJELCI: 0:1 - Gudelj (63), 0:2 - Gudelj (64), 0:3 - Kovačević (80), 0:4 - Kovačević (82).
 
DUBRAVA TK: Kramer 6, J. Palić 5,5, Tomas 5,5, Dobrić 5,5, T. Palić 6, Dobrić 5,5, Agba 6 (od 83. Gucić -), Ivanović 6 (od 74. Hoić 6), Čoko 6 (od 57. Boyan 5,5), Petriško 5,5 (od 74. Vajdovčić 6), I. Ljubanović 6. Trener Milinović 6.
 
RUDEŠ: Kralj 7, Shatri 6,5, Campos 7,5, Pavlek 7, Boršić 7,  Srbljinović 7 (od 84. Sušić -), Pasariček 7, Latković 7 (od 73. R. Brajković 7,5), Oddei 7,5 (od 84. Matić -), Rešetar 6,5 (od 60. Araujo 7,5), Gudelj 8 (od 73. Kovačević 8). Trener Mladina 8.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Gudelj (Rudeš).
 
Ništa više ne može spriječiti Rudeš, iako se to odavno zna. Još su tri kola  do kraja i tek dolaze utakmice s najuspješnijima: Solinom, Cibaliom i Vukovarom 1991. No, to će biti samo susreti za prestiž. Posebice u posljednjem kolu kada u Rudešu gostuje Vukovar koji nije ni zatražio licenciju, ali igra najatraktivniji nogomet. Po jakoj kiši prvo poluvrijeme utakmice Dubrava - Rudeš bilo je ravnopravno. U nastavku Rudeš je sasvim dominirao. Kustošijin teren i krov tribine izdržali su jaku navalu 35-minutnog pljuska. Vlado Babić drhti za Kustošijin ostanak, sve ostalo je u punoj funkciji. Glazba svira popularne melodije, krizma se slavi punim tempom. U ugodnom društvu sjedi i predsjednik ZNS-a i direktor HNS-a Tomislav Svetina.
Kada je utakmica završila slavlju su se pridružili i nogometaši Rudeša, doduše u svojoj svlačionici pjevajući i plešući. Bilo je i južnoameričkoga ritma koji su diktirali Brazilac Araujo i Portugalac Campos. Ipak najjači dojam ostavili su poklici treneru: Mladina bog i batina!
Tomislav Gudelj zabio je dva gola, igra u životnoj formi i u trenucima kada Rudeš bira igrače za natjecanje u najvišem rangu postoji opasnost da Gudelj ode. "Ne ovisi to samo o meni. No, ako ću i otići, to može biti jedino u inozemstvo. Superligu igrat ću za Rudeš."
U nešto drukčijoj situaciji je stoper Miguel Campos, najbolji obrambeni igrač: "Idući tjedan pregovarat ću s Upravom o produžetku suradnje, o novom ugovoru. Želio bih ostati."
Dubravu je prilično pogodio težak poraz, s obzirom i na ravnopravnu igru u prvom dijelu. Dogodilo se da je Rudešovo drugo poluvrijeme bila najbolja proljetna dionica i da baš Dubrava bude ta na kojoj će Rudeš potvrditi svoje superligaške ambicije. Predsjednik Roko Ivanović bio je uobičajeno kritičan kada se izgubi: "Trener nije trebao mijenjati Čoku." Sportski direktor  Darko Šantek smatra kako još trebaju tri ili četiri boda da bi se izbjegle kvalifikacije: "Stoper Ikenna nije igrao zbog ozljede i ne znam kada će", požalio se Šantek.