Jerko Leko ne pristaje na prebrojavnje krvnih zrnaca, odustao od odlaska u Mostar: Ne želim raditi u atmosferi koja nema veze sa sportom, zahvalio sam se i prekinuo razgovore s Veležom.
Featured

Jerko Leko ne pristaje na prebrojavnje krvnih zrnaca, odustao od odlaska u Mostar: Ne želim raditi u atmosferi koja nema veze sa sportom, zahvalio sam se i prekinuo razgovore s Veležom.

Jerko Leko odustao je od daljnjih razgovora i prekinuo odugovlačenje Veleža. Leko se pojavio u Mostaru nakon što se prethodnog dana 21. lipnja u Zagrebu dogovorio s čelnicima Veleža o uvjetima i trebao sljedećeg dana u Mostaru potpisati Ugovor.

Po dolasku u Mostar nešto se preko noći okrenulo u glavama i počelo je zavlačenje, prema našim izvorima navodno je potpis odgođen zbog toga što je dopredsjednik Veleža imao smrtni slučaj u obitelji, a pravi razlog je taj što navijači Veleža nisu najbolje prihvatili da nakon trenera Hrvata Klafurića opet na klupu sjedne hrvat Leko. Nakon što su takve priče stigle do Jerka Leke on je Veležu dao rok do nedjelje, 23.06. da se odluče u svezi provedbe dogovora iz Zagreba koji bi zaključili Ugovorom, nakon isteka roka, a odgovor iz kluba nije stigao Leko je jutros nazvao Mostar i prekinuo sve daljnje kontakte, a naročito što je procijenio da navijači koji imaju veliku utjecaj na klub ne žele trenera Hrvata.

- Javio sam jutros Veležu da na mene ne računaju i time prekinuo njihovo odugovlačenje s potpisom ugovora. U petak sve smo dogovorili, u subotu smo trebali dogovor pretočiti u ugovor, a tada nakon što je puštena vijest da ću ja biti trener počelo se s odugovlačenjem i prebrojavanjem mojih krvnih zrnaca, ja sam hrvat, ali u trenerskom poslu sam samo trener, a iz svega sam zaključio da u takvoj klimi neće biti moguće realizirati što smo postavili kao cilj u razgovoru u Zagrebu. Baviti se stvarima koje nemaju veze sa sportom ne zanimaju me, a zbog korektnosti dao sam rok do nedjelje upravi Veleža da se očituju o situaciji s navijačima, oni to nisu učinili i jutros sam otkazao daljnje razgovore, odustao sam od odlaska u Mostar u okolnostima koje naslućuju probleme koje kao čovjek i sportaš ne podržavam, rekao nam je jutros Jerko Leko

Možda i naprasan odlazak Klafurića objašnjava specifičan utjecaj navijača Veleža na klupsko vodstvo. Rat je odavno završio, FIFA slogan "NO TO RACISM" ističe se stalno, ali do navijača Veleža još nije stigao, određivati prema nacionalnosti podobnost trenera je istovjetna rasizmu. 

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.