Foto: Djuka/ Ivan Komak
Featured

Komak je najavio Zrinski preseliti u Zagreb kada uđe u najviši rang. Ispituje mogućnosti za ostvarenje vizije iz sna po kojemu će na tron našeg nogometa. HAŠK, Dubrava TK, Trnje i Sesvete spominju se...

Zrinski Jurjevac jesenski je prvak  1.NL, Šibenik zaostaje 5, Vukovar 1991 7, a Sesvete 13 bodova, predsjednik i gazda njegovim plasmanom u 1.NL često gostuje u medijima i svaki put se potrudi svojim stavovima, izjavama i planovima uskomešati nogometnu scenu. Poznata je njegova priča o proročanstvu iz njegovog sna kada je bio na samom dnu kako kaže, da će jednog dana on postati prvo ime našeg, a i svjetskog nogometa. Ima svatko pravo na snove, ima pravo sanjati, ali rijetki su oni čiji snovi ispune. Komaku danas dobro ide, od proročanskog sna postao je industrijalac, vlasnik je pivovare, novca ima dovoljno da se upusti u dizanje seoskog kluba do visina i svjetala pozornice. Zrinski iz Jurjevca igra utakmice na Gradskom vrtu donedavno domu  Osijeka, dobro stoji na tablici, a gazda Komak dobro zna da je u metropoli sve pa se dosjetio da bi po uzoru osvajanja Gradskog vrta isto mogao  napraviti u Zagrebu.

Zimska pauza je u svim ligama izuzev one najvišeg ranga, ostaje za odigrati još jedno kolo, a u nedostatku tema s nogometnih terena sve više do nas dopiru o špekulacijama gdje i s kim bi se Zrinski mogao udružiti u ispunjenju sna Ivana Komaka.

HAŠK je jedna opcija, možda i najrealnija, Ante Plazonja koji je uzde preuzeo od Vinka Barišića posustaje, poduzetništvo je potpuno druga disciplina od nogometnog biznisa, rado bi on odstupio, ali previše je uložio da bi samo tako otišao. Idejni projekt malog stadiončića postoji, navodno je i Komak čuo za njega, ali nekako je lokacijski po strani pa se premišlja.

Grana Klaka je izvrsna lokacija ima prostora, Dubrava je nekad bila prvoligaš, ali nije za fuziju. Roko Ivanović bi radije partnerske odnose, jedan stadion dva kluba,ali Komaku je za oko zapela brojnost škole nogometa Dubrave TK.

Trnje, slavi stogodišnjicu postojanja, ima veliki broj mladih u školi nogometa, pomoćni teren je na izvrsnoj lokaciji, kakav bi se samo tamo stadion mogao smjesti, potencijala investiciju koja bi imala isplativost je ogromna, a i ostali prostor je idealan za razvoj pristojnog sportskog sadržaja. Svega toga je svjestan i Jakov Sivrić, odolio je on poduzetnicima s jačim političkim zaleđem, teško da Komak ima šansu.

Sesvete su također opcija, velika nogometna škola sjajnih sportskih dostignuća, Pero Karatović je iskoristio naklonost pok. Bandića i ima građevinsku dozvolu za stadion u Sesvetskoj dolini, ali on nije neprikosnoveni gazda, sada se nešto pita i Kristijana Antunovića, predsjednika, odvjetnika po zanimanju iz poznate graditeljske obitelji. Po našim informacijama Komak je ozbiljno bacio oko.

Sljedeća je izborna godina, stadioni i projekti se promoviraju, Rijeka, Split, Zagreb-Maksimir, premijer Plenković zna da je nogomet veliki bazen glasača, a približiti im se nema ništa lakšeg nego otvoriti temu stadiona. U slučaju Komaka puno bi mu korisnije bilo da su lokalni, ali u sjeni velikih igara Tomašević bi mogao popustiti na ovim malim, korist je obostrana.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.