Kustošija nije uspjela. Sportski direktor Santini i trener Bilobrk nisu položili ispite. Od menadžera Bare se očekuje, ako već ulaže, da dobro bira, a ne psuje! Najbolji Gajzler, negdašnji je polaznik Dinamove škole
Featured

Kustošija nije uspjela. Sportski direktor Santini i trener Bilobrk nisu položili ispite. Od menadžera Bare se očekuje, ako već ulaže, da dobro bira, a ne psuje! Najbolji Gajzler, negdašnji je polaznik Dinamove škole

ORIJENT - KUSTOŠIJA 2:1 (1:0)

RIJEKA - Stadion na Krimeji. Gledatelja: 1.000. Glavni sudac: Bel (Osijek) 6,5. Pomoćni suci: Tomas i Novosel. Četvrti sudac: Romić (Osijek). 

STRIJELCI: 1:0 - Gajzler (26), 1:1 - Markelo (76) 11 m, 2:1 - Gajzler (82).

ORIJENT: Mohorović 7, Švrljuga 6, Mulac 6,5, Bagadur 6,5, Braut 6, Muminović 6, Valjan 6,5 (od 59. Putnik 6), Črnko 6,5 (od 88. Bodetić -), Baboucar Faal 6 (od 59. Bubnjar 6), Monjac 6,5 (od 84. Zrilić -), Gajzler 8. Trener Grubor  6,5.

KUSTOŠIJA: Kralj 6, Mody 6, Šušković Jakopac 5,5, Puljić 5,5, Starčić 5,5 (od 46. Bošnjak 5,5), Vajdovčić 5,5 (od 61. Zorica 5,5), Kukoč 5,5 (od 46. Šroler 6),  Mihaljević 6 (od 70. Horvat 5,5), Bizjak 6 (od 61. Petković 5,5), Markelo 7, Guja 6. Trener Bilobrk 5,5.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Gajzler (Orijent).

Kustošija se nije uspjela vratiti u drugi stupanj hrvatskoga nogometa. Nadalo se i vjerovalo kako je prošlogodišnji poraz od Zrinskog u kvalifikacijama bio samo trenutak slabosti uslijed zaokupljenosti vlasničkim i drugim promjenama. Kombiniralo se kako će s menadžerom Barom, te iskusnim predsjednikom Babićem i brojnim Barinim asistentima povratak biti obavljen po kratkom postupku. No, nije i to je velik neuspjeh. Samo brz povratak garantirao bi Kustošiji stabilnost i drugostupanjske izazove kojih opet neće biti.


Premda je iza Kustošije 12 proljetnih pobjeda i velik skok u odnosu na jesensko prosječno razdoblje, postoje najmanje četiri razloga zašto se neuspjeh dogodio. Prvo je to površno ulaženje u jesenski dio prvenstva kada se mislilo da će bodovi kapati sami od sebe. Umjesto Toplaka doveden je iskusni trener Milinović, ali se zakazalo u procjeni igrača. U zimskoj pauzi ustaljen je trener Vidović i dovedene su brojne prinove, ali nisu sve bile pojačanja. Angažiran je i umirovljeni vratar Santini na dužnost sportskog direktora. Pred njim je bio težak ispit koji on nije najbolje položio. U tome je Opatijin šef Bogolin bio puno uspješniji. Ako je Santini imao slobodne ruke - a možda i nije - njegova glavna pogreška bilo je dovođenje neiskusnog trenera Bilobrka, poslije iznenadnog i neočekivanog odlaska Vidovića u Goricu. Bilobrk je trebao biti smijenjen poslije domaćeg poraza od Karlovca, što je bilo ključno da Kustošija na kraju prvenstva nije bila prva nego druga. Bilobrk nema iskustva i nema emocija. Njegov najviši domet bilo je kratkotrajno treniranje Croatie iz Zmijavaca gdje je dobio otkaz, a u gradu Zagrebu postoje petorica trenera koji su bolji od njega i bez posla su. Zagreb je grad izazova, grad šansi, ali ne može biti na svoju štetu. Santini je to trebao znati. U Bilobrkovu stručnost najviše se posumnjalo kada je na prvoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Orijenta 9. lipnja na poziciju prednjeg veznog postavio prinovu iz Zadra stopera Žulja, po tehničkom znanju vjerojatno najslabijeg od svih 22 koji su u tom trenutku istrčali na teren. On je svojim loptama trebao upošljavati napadače Markela i Guju!? Bilobrk je trebao biti smijenjen i poslije te utakmice, zbog nedostatka emocija i uvođenja šok terapije.
Što se tiče menadžera Bare on je pretpostavljamo pomogao NK Kustošiji. Osim toga "osvojio" je i pojedine medije, ali manje da bi promovirali NK Kustošiju, a više njegove menadžerske uspjehe, što se najbolje vidjelo u izvještaju Kustošija - Orijent, portala Indexa, 9. lipnja. Bara se ljuti i psuje umjesto da dobro bira.
Obje utakmice u biti je odlučio je 19-godišnji Niko Gajzler donedavni junior Rijeke kojega je trener bio Goran Gajzler u jednom razdoblju i trener Maksimira i Dubrave. Niko je Goranov nećak, a karijeru je još kao osmoškolac započeo u Dinamu! Bilo kuda Dinamo svuda.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.