Mladen Stipković, trener Hrvatskog dragovoljca: U klubu je jako dobra atmosfera, ciljevi za tekuću sezonu se neće mijenjati, druga smo najmlađa momčad lige.

Mladen Stipković, trener Hrvatskog dragovoljca: U klubu je jako dobra atmosfera, ciljevi za tekuću sezonu se neće mijenjati, druga smo najmlađa momčad lige.

Hrvatski dragovoljac je početkom godine ušao u turbulentno razdoblje koje je rezultiralo ispadanjem u 2. NL nakon što je prethodne sezone ispao iz 1.HNL u 1NL. Uprava je na čelu s novim predsjednikom Berislavom Gluić postavila za trenera Mladena Stipkovića, koji je prethodnih sezona uspješno vodio juniore Dragovoljca.

Razgovarali smo s trenerom Stipkovićem kako je zadovoljan radom i rezultatima.

-Veliki izazov je bio prihvatiti poziciju prvog trenera u trenutku kada su ostala samo dva igrača (Amoateng i Kobetić). Roster slagao u teškim uvjetima, u kojima je kroz trenažni proces i na prijateljskim utakmicama u prvoj momčadi prodefiliralo 70-ak igrača. U sredini smo tablice, mogu reći da sam jako zadovoljan i da smo svi sretni otišli na prvenstvenu stanku, govori Stipković.

Rezultati utakmica Sigetu su kao da nisu igrane na domaćem terenu?

- Razlog se krije u činjenici da smo druga najmlađa momčad u 2. NL koja svaku utakmicu počinje s najmanje pet mladih igrača. Mladi igrači su skloni oscilacijama, ali smo zauzeli stav da zaslužuju prigodu.

Ima li Dragovoljac veće ambicije u nastavku?

-Ciljevi za tekuću sezonu se neće mijenjati, daljnja stabilizacija kluba s naglaskom na kvalitetan razvoj mladih igrača i izbjegavanje borbe za opstanak.

Mnogi su na početku sezone prognozirali potpuni raspad Hrvatskog dragovoljaca?

-U prvoj momčadi kao i u cijelom klubu vlada jako dobra atmosfera, zajedništvo i sinergija sa školom nogometa i Upravom kluba. Škola nogometa je čvrsti temelj i zalog za budućnost. Juniori imaju rezultat za kvalifikacije za najviši rang, kadeti i pioniri su jako visoko i pokazuju karakter koji će biti presudan u budućnosti. Uprava radi sve kako bi osigurala adekvatne uvjete, ugovori se poštuju, plaće isplaćuju na vrijeme. Za napredak treba puno više, ali radi se na stvaraju pretpostavki koje će stvoriti razliku u budućnosti, optimističan je trener Mladen Stipković.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.