Pristižuća sredstva od transfera Fayea i Klapije drastično će povećati prihode, a novi objekti i teren rashode. Restoran ostaje. Ostaje pitanje kako pokriti predstojeći minus.

Pristižuća sredstva od transfera Fayea i Klapije drastično će povećati prihode, a novi objekti i teren rashode. Restoran ostaje. Ostaje pitanje kako pokriti predstojeći minus.

Nogometni klub Kustošija, dana 30. ožujka održala je u prostorijama mjesnog odbora Kustošije redovnu sjednicu skupštine, prvu ovogodišnju, kojom je predsjedavao predsjednik kluba Vladimir Babić.

Predsjednik je u razgovoru prije skupštine protestirao i argumentirao nevaljanost izjave trenera Ploča, Krstičevićeva sa utakmice dan ranije, koji je žestoko kritizirao suđenje. Iz Kustošije su pak naveli kako su nad njima činjeni i teži propusti, ali da je onakvo komentiranje zaista neumjesno i neopravdano.

Na početku same sjednice ustanovljeno je brojno stanje skupštinara, izabrano radno predsjedništvo te obavljene ostale formalnosti. Međutim zanimljivije informacije poput financijskih izvještaja iznesene su u kasnijim točkama.

Jedna od prvih točaka bila je uspješnost u sportskom sektoru čitavog kluba, a tako i omladinskog pogona. Ustanovljeno je kako su juniori koji su ostvarili ulazak u 1. HNL za juniore postigli veliki uspjeh, međutim kako je on zasjenjen degradiranjem seniorske momčadi iz drugog u treći rang natjecanja te je samim time 2023. označena kao neuspješna u sportskom sektoru.

Kustošija je proteklu 2023. godinu prihodovala 1 897 145 eura u što svakako ulaze i transferi. Naime Kustošija je prodajom Fayea ove godine inkasirala 650 000 eura dok se iduće godine očekuje još jedna identična uplata, također Kustošija je ponešto zaradila i od Dinama, točnije prodajom vratara Farisa Krkalića što je u Kustošijansku kasu donijelo još 100 000 eura.  Što se pak tiče rashoda oni su bili malčice manji odnosno potrošnja u 2023. iznosila je 1 880 860 eura. Na kraju same točke zaključeno je kako je klub poslovao sa profitom od 16 285 eura te je usvojeno kako je za NK Kustošiju prošla godina financijski bila uspješna.

Predsjednik Babić iskoristio je trenutak među točkama dnevnog reda kako bi menadžeru Andyju Bari uvelike zahvalio na angažmanu i podršci.

Nadalje je uslijedila riječ o dugovanjima odnosno pozajmicama, naime klub duguje 373 000 eura, najviše agenciji menadžera Bare. Također je naglašeno kako za vrijeme nove gradske vlasti odnosno u zadnje tri godine nije uloženo ništa od strane grada što je svakako ocijenjeno negativno.

Na kraju je još izložen plan rada što se tiče sportskog i financijskog sektora. Svakako da je vrlo bitan povratak seniorske momčadi u drugi rang natjecanja, ali osim toga zacrtan je ulazak pionira i kadeta u najviše rangove natjecanja što je veliki poduhvat, međutim s obzirom da pioniri drže prvo mjesto u 1. NL. Centar za pionire, a kadeti četvrto mjesto u 1. NL. Centar za kadete, svakako ne i nemoguće.

Što se tiče financijskih prihoda i rashoda za 2024. godinu oni bi se trebali drastično povećati, točnije prihodi od članarina, transfera Fayea (650 000 eura) i Klapije (3 150 000 eura) trebali bi iznositi oko 5 150 000 eura, dok bi rashodi, zbog izgradnje novog pomoćnog terena 90x62 i pratećeg objekta veličine 1600mˇ2 sa teretanom i svlačionicama, trebali iznositi oko 5 180 000 eura. Razlika od 30-ak tisuća eura minusa trebala bi se pokriti od budućih transfera.

Svakako bojazni o iseljenju restorana nema jer je važeći ugovor na snazi do 2027.

S obzirom na sve navedeno kako na samoj skupštini, a tako i svakodnevnim događanjima u NK Kustošija valja se izvući zaključak kako se ovdje radi o iznimno profesionalnom klubu sa jasnim stavom i planom kojega zasad ipak ne prate sportski uspjesi seniorske momčadi. 

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.