Foto: Djuka /Mario Vodanović
Featured

Radnik Križevci novajlija u 2.NL hit je jesenskog dijela prvenstva. Tri igrača Dunić, Turčin i Grdenić uz vratara Koprića su u momčadi jeseni, a titulu njaboljeg trenera nosi Mario Vodanović.

Mario Vodanović preuzeo je momčad Radnika Križevci od Anthonyja Pavlovića koji je momčad uveo u 2.NL te podnio ostavku jer je procijenio da uz posao i privatne obveze neće moći odgovoriti zahtjevnim obvezama u ovom rangu natjecanja. Vodanović je vrlo uspješno vodio kadete i juniore Rudeša što ga je odvelo u omladinski pogon Dinama pod vodstvom Tomislava Butine.

Trenerski talent i znanje Vodanović potvrdio u jesenskom dijelu prvenstva, Radnik Križevci kao novajlija u 2.NL od samog početka nametnuo se u lidera i promovirao se u hit momčad koja je dala četvoricu u momčad jesenskog dijela lige uz vratara Koprića, Grdenić, Turčin i Dunić su uvršteni kao igrači, dok je Vodanović promoviran u najboljeg trenera. 

Radnik je jesenski prvak s 30 osvojenih bodova, koliko ima i druga Opatija s lošijim omjerom danih i primljenih golova, na trećem mjestu je Mladost Ždralovi s bodom zaostatka tako da u proljetnom nastavku prvenstva očekuje nas mrtva trka za prva dva mjesta s kojih  je moguće doseći rang više.

Može li Radnik biti prvak što bi ga direktno odvelo u 1.NL, najveći uspjeh u povijesti razgovaramo s trenerom Mariom Vodanovićem.

- Da nismo kiksali u posljednjoj utakmici na domećem terenu s Karlovcem mogli smo se riješiti njih i Kustošije kao dva ambiciozna pratitelja, ovako pored Opatije i Mladosti Ždralovi oni su nam konkurenti koji ugrožavaju naše ambicije za plasman u viši rang.

Imate li podršku uprave i Grada?

- Imamo, Radnik je vrlo moćan sponzor, vlasnik tvrtke sklon je nogometu, pored nas i još nekih drugih klubova podržava Varaždin i Slaven Belupo, ambicije postoje, a kako bi ih ostvarili tragamo za pojačanjima, zimski prijelazni rok ograničavajući je našim željama. Vjerujem da ćemo se ipak uspjeti pojačati na ciljanim mjestima.

Pobrali ste lovorike u jesenskom dijelu, imate vratara, tri igrača i vi kao trener ste u momčadi jesenskog dijela lige?

- Priznanja gode, ali i obavezuju, ali stavljaju nam dodatni teret na pleća, postali smo lovina i svatko se želi dokazati na nama i "uzeti nam skalp". U proljeće će biti puno teže, mi smo sportaši, vjerujemo u sebe i nastojat ćemo opravdati i ovaj uspjeh s kojim se ponosimo.

Uvjeti korištenja
Korištenjem ovih stranica i njenih dijelova suglasni se s politikom zaštite podataka i uvjetima korištenja. Naše stranice ne prikupljaju osobne podatke niti omogućuje trećim stranama profiliranje i praćenja naših korisnika. Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Više informacija možete pronaći na linkovima niže.